Pán Fico, ste amorálny ľudský odpad!

3. mája 2022, kormidlo, Zneužívanie nespokojných Slovákov k protivládnym mítingom

Vo Veľkej Mači 21. februára 2018 došlo k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. V dejinách novodobého Slovenska to bola zákerná dvojnásobná vražda a mnohí Slováci ju pripisovali vtedajšej vládnej špičke, ktorej premiérom bol Robert Fico.

Ján Kuciak pôsobil ako investigatívny reportér spravodajského portálu Aktuality.sk, pričom sa venoval najmä podozreniam z daňových podvodov.

Od tej vraždy (po uplynutí štyroch rokov) Fico zrazu tvrdí, že pozná pravdu o vražde Jána Kuciaka.

Minister Matovič sa o Ficovi vyjadril, že je amorálnym ľudským odpadom. Dnes bude parlament pokračovať v rozprave, či majú vydať, alebo nevydať Roberta Fica na väzobné stíhanie. (Na mítingoch počas osláv 1. Mája 2022, ktoré organizoval Smer-SD ľudia kričali, že si Fica nedajú).

Fico sa na mítingu obhajoval týmito slovami „Nepamätám si, že by štátna bezpečnosť za komunizmu voči nejakému disidentovi dokázala vzniesť štyri obvinenia za jeden rok,“ (vinia ho zo zosnovania zločineckej skupiny, z porušovania daňového tajomstva v súbehu so zneužitím právomoci verejného činiteľa).

Zdroj Denník Pravda – karikatúra Gašparec

Krajniak v debate vo verejnoprávnej televízii oponoval Ficovi nasledujúcimi slovami: „Prirovnávať sa k disidentom, to považujem za nemiestne a úplne mimo,“ zároveň ho požiadal, aby sa ako líder mandátovo najsilnejšej opozičnej strany ospravedlnil všetkým naozajstným disidentom.

Fico vyčíta súčasnej politickej garnitúre, že ho štyrikrát obvinili v priebehu roka „za politickú činnosť“. No pri štvrtom, najvážnejšom obvinení, tvrdí, že mu „nerozumie“. Okrem toho, že mal podľa uznesenia o obvinení zosnovať organizovanú skupinu, ktorá do funkcií dosadzovala svojich ľudí, bývalý premiér podľa polície a prokuratúry porušil aj daňové tajomstvo. (Išlo o daňové delikty práve Matoviča a bývalého prezidenta Andreja Kisku. Ten je v tejto veci aj obžalovaný). „Fico na proteste tvrdil, že povie pravdu o vražde Jána Kuciaka a ľudia vraj budú prekvapení. V prípade, že Fico vie, kto dal zavraždiť Jána a Martinu, mal by okamžite vypovedať na polícii, ako mu káže zákon,“ povedal Stančík.

Oslavy 1. mája, ktoré v nedeľu organizoval v Nitre Smer, sa postupne zmenili na protest proti vláde, prezidentke a proti vydaniu poslanca Fica na väzobné stíhanie. Ten počas osláv avizoval, že raz „povieme“, kto zabil Kuciaka, a všetci z toho budú šokovaní. Zdroj spravy.pravda.sk

Servítku pred ústa si nekládol ani Matovič – na sociálnej sieti označil Fica skorumpovaným zločincom, ktorý vedome vydal vedenie Policajného zboru a Národnej kriminálnej agentúry bosovi nitrianskej mafie, vraj sa vyhlásil za najväčšieho disidenta v dejinách Slovenska… „Hnus, čo tento amorálny ľudský odpad dokáže v strachu pred rukou spravodlivosti vygrcať zo svojich úst,“ následne to ešte doplnil týmito slovami „Skorumpovaný zločinec Fico sa nechal na mítingu navozených ľudí v Nitre na 1. mája počuť, že ,My raz povieme, kto Kuciaka zabil. A budú všetci šokovaní! Konečne sa verejne priznal k tomu, o čom roky mnohí z nás vôbec nepochybujú, že objednávateľa vraždy dobre pozná.“ Zdroj ficove-tvrdenie-o-vrazde-kuciaka

Môj blog napísaný 28. apríla 2018 s názvom: Až príliš podozrivé náhody okolo vraždy Jána a Martiny

Citujem: Aký to paradox, tak slušný človek ak povie pravdu aj stokrát, tak mnohí mu neveria, ale ak zapotí niečo Mečiar, Mikloš, Dzurinda alebo Fico, tak ich hláškam svätosväte verí mnoho Slovákov. (Naozaj si toto nedokážem vysvetliť ako ľudia niečo také dokážu uveriť?! To skutočne nemajú svoj vlastný rozum?) Vo vyšetrovaní dvojnásobnej vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej už ubehli dva mesiace od ich brutálnej popravy, zriadil sa medzinárodný vyšetrovací tím, ale vo vláde sa urobili iba kozmetické úpravy a zásadný posun v prípade nenastal…koniec citátu.

Ďalší môj blog napísaný 16. mája 2018 s názvom Ak neprestanem písať o Kuciakovi. . .

V jeho úvode som naviazal na titulok …najskôr skončím podobne ako on. Stačí si pozrieť zopár príspevkov pod  mojimi blogmi. Tých 7-8 diskutérov, ktorí sa svojimi príspevkami opakujú ako nacvičené papagáje – dovolím si povedať, že ak by aj mňa zastrelili ako Jána Kuciaka, tak títo diskutujúci by na takúto správu zareagovali najskôr takto: Tak mu treba, veď celý čas si o to koledoval. 🙁

  1. mája 2018 som napísal blog: O vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice prestanem písať až. . . V blogu som okrem iného napísal aj toto: jedinou a pre mňa najdôležitejšou prioritou je spravodlivosť. (Mám to napísané aj v mojom profile – hneď v prvej vete: „Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť.“) „nenechám si zatvoriť ústa nejakými provokatérmi v tvare praktík eštebákov bývalého režimu, ktorí sa skrývajú za svojim pseudonymom lebo nemajú gule podpísať sa za svoje výroky vlastným menom!!!“
  1. júla 2018 som napísal blog: Komisár Cattani & Ján Kuciak

Citát z blogu: Po zavraždení novinára Jána Kuciaka uzreli svetlo sveta informácie, že drogová cesta z Balkánu na Západ viedla cez Slovensko. Viacerí európski novinári vrátane Jána Kuciaka zistili, že výnosy z kokaínu z Južnej Ameriky sa prepierali aj v slovenských Tatrách.

Hlavným bossom kokaínového biznisu bol Silvio Aquino. Žil v Belgicku a svoj obrí biznis kryl kontajnermi s ovocím. Vozili ho po tonách z Južnej Ameriky do holandského Rotterdamu. Tieto kšefty Aquinovi a jeho klanu prinášali zisky v desiatkach miliónov eur, takže bolo potrebné ich preprať. Aquinova manželka bola Slovenka Silvia Lišková, pracovala v hoteli Kontakt Wellness v Starej Lesnej. Aquino cez svoju spoločnosť sa dostal k hotelu a ten sa stal jeho slovenským operačným strediskom. (Kúpil ho za tri milióny eur). Podľa súdneho spisu so svojou manželkou preberal aj jeho každodennú prácu.

V Starej Lesnej si začali stavať modernú luxusnú rezidenciu s garážami a bazénom. Ich pozemok susedil s penziónom Solvo, ktorý spravovala talianska rodina Vadalovcov. (Aquina zavraždili v roku 2015).

Sledujem, čo sa deje v Dolnej Krupej, kde si ruskí motorkári gangu Noční vlci založili polovojenskú základňu do ktorej verbujú bojovníkov pre proruských separatistov na východe Ukrajiny. Takže, keď vidím, čo všetko si cudzie organizácie dovoľujú robiť na Slovensku, tak ma vôbec neprekvapuje ani to, že krátko pred tým, ako Ján Kuciak stihol odkryť všetky súvislosti z podnikania Vadalovcov – stal sa obeťou vraždy a prípadné prepojenia Vadalovcov a Aquinovcov už nestihol zdokumentovať.

Talianska mafia pripravila o život už stovky ľudí, ktorí mali snahu preťať jej dlhé chápadla – a to nielen v Taliansku, ale aj v iných krajinách – takže aj vražda dvoch mladých ľudí na Slovensku môže byť ich zásluha. Koniec citátu.

V ďalšom blogu kormidlo.blog.pravda.sk (titulok Zahalená tvár objednávateľa vraždy!  –  8.10.2018) hneď v jeho úvode som napísal – citujem: Len samotná predstava o osobnom strete s objednávateľom vraždy evokuje človeka k tomu, že nožík vo vrecku sa mu otvára…

Ak by k možnému útoku bola príležitosť, tak sám so sebou by som mal čo robiť, aby som takejto osobe z pomsty neublížil.

Vôbec sa nečudujem Slovákom, ktorí sa v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nazúrene pýtajú, kto je ten netvor, ktorý sa skrýva za objednávkou vraždy?!

Stále nevieme, či prekladateľka Alena Zsuzsová je skutočnou objednávateľkou vraždy?! (Platí prezumpcia neviny, takže stále melieme v rovine hodenej návnady…) Prokuratúra síce potvrdila, že jedným z článkov reťazca má byť aj Alena Zsuzsová, no k súčasným obvineným majú pribudnúť aj ďalšie osoby.   – Koniec citátu.

Desiateho októbra v roku 2018 som v tomto blogu kormidlo.blog.pravda.sk napísal citujem: Verím, že tak ako slnko znovu vyjde v ďalšie dni, takisto raz vypláva na povrch pravda o tom, kto bol páchateľom a objednávateľom vrážd v prípade novinára Jána Kuciaka – (a jeho snúbenice).

V tomto blogu kormidlo.blog.pravda.sk som v jeho úvode napísal – citujem: Hneď na úvod malá úvaha pre tých, ktorým lezie na nervy, že sa o tom novinárovi ešte stále píše: Vážení, práve preto, že čím viac sa bude o tom písať, tým je oveľa väčší predpoklad, že sa tie dve poburujúce vraždy skôr vyšetria a že sa konečne dozvieme aj meno resp. mená objednávateľov týchto vrážd. Koniec citátu.

Ak je pravdou to, čo tvrdí Fico, že pozná pravdu o vražde Jána Kuciaka, tak sa ho verejne pýtam, prečo sa s touto informáciou zahráva ako kocúr s myšou? Myš si je od prvej chvíle vedomá toho, že len čo ju ten kocúr zbadal, tak ona už nemá žiadnu šancu úniku spred jeho pazúrov, no ani ten kocúr sa s ňou nemôže donekonečna zahrávať lebo tá myš v pude sebazáchovy ho môže nečakane prekvapiť a nakoniec zostane v roli porazeného. Skôr mi to pripadá, že Fico spolieha na ručnú brzdu, ktorú môže zatiahnuť kedykoľvek v prípade, ak budú zlyhať všetky jeho doterajšie poťahovačky s médiami o vražde dvoch mladých a nevinných ľudí, ktorí sa práve teraz už mohli tešiť zo svojich potomkov.

„Ulice sa napĺňajú len preto, lebo ľudia sú v beznádeji a neveria, že sa niečo na Slovensku zlepší,“ reaguje Smer na výčitky k nedeľňajšiemu mítingu. – „Slušný človek sa stal pre túto vládu obyčajnou opicou,“ vyhlásil Fico. „Čím je to väčšia prostitútka, čím väčšia kurva, čím väčší lotor, tým je to väčšia celebrita,“ dodal. Zdroj spravy.pravda.sk

V debate pod včerajším článkom Lívie Černickej s názvom Ficova väzba láme koalíciu – som napísal príspevok „Ešte šťastie, že sa Fico neporovnáva so zosnulým Jánom Kuciakom a že nehovorí, že je taký čistí ako bol on.“

Priznám sa, zaskočilo ma, že Matovič prišiel s návrhom na zmenu ústavy: Stopka na vydávanie poslancov do väzby?! – Matovič hovorí, že článok ústavy hovorí o tom, že parlament musí súhlasiť s väzbou poslanca, je pohrobkom poslaneckej imunity a nemala by tam figurovať. „Matovič tvrdí, že OĽaNO príde s iniciatívou spomínanú pasáž z ústavy vyhodiť. Jeho poslanci sú podľa neho jednotní v tom, že by nemali mať väčšie práva ako iní.“  Zdroj matovic-prisiel-s-navrhom-na-zmenu-ustavy – Nebude toto zo strany Matoviča iba vypočítavosť, aby si takto naklonil voličov na svoju stranu?

 

Ladislav Serenča