Prečo bol Trnka prepustený? !

21. januára 2020, kormidlo, Korupcia v najvyšších orgánoch SR Korupcia v najvyšších orgánoch SR!

Momentálne sa Čižnár v prípade prepustenia Trnku oboznamuje s postupom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry – zároveň  vyzval ústavných činiteľov, aby svoje neadekvátne politické aktivity eliminovali lebo hraničia so zasahovaním do nezávislosti rozhodovania prokuratúry. Zároveň chce ubezpečiť verejnosť, že poskytne objektívne stanovisko k predmetnej veci.

 Danglár, 21.1.2020

Danglár, 21.1.2020

Avšak Čižnár podotýka, že relevantné stanovisko k prípadu bude možné zaujať až po naštudovaní rozsiahleho spisového materiálu týkajúceho sa tzv. kauzy Tipos.

Nech sa už Čižnár rozhodne akokoľvek, ale rozdielne názory prezidenta Policajného zboru SR v tej istej veci – v takomto spoločensky vážnom prípade – oslabujú dôveru v spravodlivosť. Zdroj: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/539570-ciznar-si-vyziadal-stanovisko-k-prepusteniu-trnku/?

Trnka mal byť obvinený za jeho rozhovor s exministrom financií Jánom Počiatkom okolo kauzy Lemikon. Ich rozhovor zachytila kamera, nainštalovaná v Trnkovej kancelárii.

V októbri 2019 som napísal tento blog https://kormidlo.blog.pravda.sk/2019/10/15/rozhovor-trnku-s-kocnerom-ma-urazil/

Už vtedy som napísal, že rozhovor bývalého generálneho prokurátora Trnku s Kočnerom musí uraziť každého slušného občana v krajine. Je to poníženie, keď mám žiť v štáte – v ktorom bola na čele generálnej prokuratúry osoba s takými nízkymi morálnymi hodnotami, aké prezentoval pán Trnka. Je strach z toho, kde vyrastajú naše deti a vnúčatá, je strach z toho, kam môžu dotiahnuť našu spoločnosť takíto ľudia. (Rozhodujúce slovo v konkrétnych trestných veciach mal Kočner a nie pán Trnka).

Asi si treba položiť otázku, čo bolo za tým, že obyčajný podnikateľ mal pod palcom generálneho prokurátora? Ak je Trnkovo svedomie v tomto prípade čisté, tak si dovolím tvrdiť, že on už dávno mal poslať Kočnera za mreže…a to z dôsledku vydierania a vyhrážania sa smrťou.

Už len podozrenie, že Trnka komunikoval s Kočnerom je dôvod, prečo by nemal pôsobiť v inštitúcii, ako je prokuratúra – minimálne z etického hľadiska je to neprípustné.

Má ešte niekto výhrady k tomu, že sa verejne hovorí o tom, že  Slovensko je mafiánsky štát? Ja voči tomuto tvrdeniu už výhrady naozaj nemám – bohužiaľ.

Kočner nad generálnym prokurátorom Trnkom dominoval spôsobom ako keby tým generálnym prokurátorom bol on a nie Trnka.

Nepochybujem o tom, že Trnka toho veľa vie na kolegov prokurátorov, sudcov, políciu a celú vládnucu mafiu od Mečiara až po Ficovu súčasnosť, možno preto sa mu dala stopka, aby mlčal čo najdlhšie, a podľa možnosti až do volieb, po ktorých sa ukáže kto bude na Slovensku vládnuť.

Celý tento prípad je príkladom hlavne pre zlodejov, ktorých odhalí bezpečnostná kamera, aby pri vyšetrovaní žiadali považovanie jej záznamu za nelegálny – presne ako to urobil špeciálny prokurátor v prípade Trnku.

Celá GP je spolitizovaná. Je to tragédia. – Musí sa tu odpolitizovať polícia aj súdnictvo. Zatiaľ sa nič nedeje, všetko sa zmieta pod koberec. Nečudujem sa tým ľuďom, ktorí tvrdia, že tento systém je ešte horší ako bol ten pred 89-tým rokom.