Žeby ten Bezák predsa len spravil dobre, že hladinu Vatikánu rozvíril? !

19. decembra 2012, kormidlo, Nezaradené

Podľa najčerstvejšej informácie z denníka Pravda je zrejme, že Trnavská arcidiecéza dostávala tisíce aj od Vatikánu a nitky v kauze nejasného financovania trnavskej arcidiecézy sú až príliš nevyspytateľne popretkávané tým, že ten biskup Bezák sa asi proti „Vatikánu“ nepostavil úplne zbytočne, lebo práve tam odvolaný arcibiskup Róbert Bezák riešil problém s peniazmi, pri ktorých nevedel zistiť pôvod.

Bývalý trnavský arcibiskup Ján Sokol si nechal z Vatikánu poslať 339-tisíc dolárov. Autor: Ivan Majerský, Pravda

V mojom blogu v článku http://kormidlo.blog.pravda.sk/2012/12/18/sokol-ci-bezak- som sa zmienil o liste v ktorom sa spomínajú dva finančné transfery, jeden z roku 2009, keď na účet trnavskej arcidiecézy prišlo zhruba 339-tisíc dolárov a druhý z  12 augusta 2010, ale ešte som nevedel o nasledujúcej informácii: „V roku 2008, ktorá sa týka prevodu 1,6 milióna dolárov. Okrem nich sa sekretár vyjadruje k dvom šekom na 1,2 milióna a 290-tisíc dolárov.“

 

„Bertone Bezákovi odpovedá, že suma 339-tisíc dolárov bola prevedená z účtu Vatikánskej banky na účet arcidiecézy 15. januára 2009 za účelom kúpy pozemku. K prevodu došlo na základe žiadosti bývalého trnavského arcibiskupa Jána Sokola. Ďalšia suma 1,6 milióna dolárov z 15. februára 2008 pochádza zo slovenskej banky, ktorá ju previedla na účet trnavskej arcidiecézy. Pôvod týchto peňazí Bertone nepoznal a odporučil, aby sa Bezák obrátil na Sokola.“
Zdroj: http://spravy.pravda.sk/trnavska-arcidieceza-dostavala-tisice-aj-od-vatikanu-pcb-

Takže vychádza mi to tak, že Bezák naozaj o pôvode týchto peňazí nemal ani tušenia a jediné, čo je na tom pravdy bolo, že tieto peniaze prevzal.

No neviem, neviem, ale niečo tu celkom určite s kostolným poriadkom nesedí?!  A myslím si, že katolícki biskupi by mali skôr klásť otázky niekomu inému a určite kompetentnejšiemu ako Bezákovi!