Putin nechce pred svetom vyzerať ako zbabelec!

11. novembra 2022, kormidlo, bratovražedná vojna

Včera jeho bývalý poradca Sergej Markov (na sociálnej sieti Telegram) uviedol, že dôvodom Putinovej neúčasti na summite G20 je možný pokus o atentát na Putina zo strany tajných služieb Spojených štátov, Británie a Ukrajiny“. Urobil tak deň po tom, čo Moskva oficiálne potvrdila, že na summite sa namiesto Putina zúčastní minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Avšak dnes sa karta obrátila a hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že ruský prezident Vladimir Putin sa na stretnutí krajín G20 na Bali nezúčastní preto, lebo má už naplánovaný iný program. „Bolo to rozhodnutie hlavy štátu z dôvodu jej plánovaného programu a nevyhnutnosti jej zotrvania na území Ruskej federácie,“ vyhlásil Peskov. Zdroj tak-ako-to-je-putin-sa-summitu-g20-nezucastni

No neviem, mne to skôr vychádza tak, že Putin ako najvyšší predstaviteľ Ruskej federácie nechce pred svetom vyzerať ako zbabelec a atentát na jeho osobu počas samitu G20 sa skutočne vylúčiť nedá… tajné služby Spojených štátov, Británie a Ukrajiny by takúto príležitosť mohli využiť, takže Rusi si ihneď vymysleli výhovorku, že hlava štátu má už naplánovaný iný program a Putinove rozhodnutie je z dôvodu jeho plánovaného programu a nevyhnutnosti jeho zotrvania na území Ruskej federácie.