Dôchodcovia, konečne môžeme ísť na dovolenku aj na Malorku

4. novembra 2022, kormidlo, ale uveriť im môžu iba hlupáci

Aký to paradox, 14 rokov som čakal na 14. dôchodok a teraz v decembri ho konečne dostanem. Skáčem od radosti, že Matovičova/Hegerova vláda, čo sľúbila, tak tesne pred svojim pádom to aj naplnila. Neostáva mi nič iné iba im poďakovať, že na nás dôchodcov nezabudli a že boli takí láskaví (aby sme sa nemuseli trápiť s prepočítavaním tých „tisícok eur“, ktoré nám pribudnú štrnástym dôchodkom) a zakúpili nám aj kalkulačky, ktoré nám umožnia vypočítať si akú presnú sumu dostaneme, podľa výšky našich dôchodkov. „Kalkulačku zverejnila na webovej stránke. Jej použitie je jednoduché. Dôchodca do nej vpíše sumu penzie, resp. jednotlivých dôchodkov, ktoré poberá. Po kliknutí na políčko „Vypočítať“ ihneď zistí, v akej sume mu patrí tzv. 14. dôchodok v decembri.“ (Maximálna suma 14 dôchodku bude 210 eur – a dostanú ju tí penzisti, ktorých dôchodok nie je vyšší ako 234,42 eura, a najnižší tzv. 14. dôchodok v sume 35 eur dostanú penzisti, ktorých dôchodok je vyšší ako 928,87 eura). Zdroj uzitocna.pravda.sk

Podľa mňa ten 14. dôchodok nie je ničím iným iba kupčením hlasov dôchodcov v prípade predčasných parlamentných volieb, aby tí dôchodcovia, (ktorí sa dali opantať týmto dôchodkom ako medom popod fúz), aby dali svoj hlas opäť strane resp. hnutiu OĽaNO.

Ten 14. dôchodok je absolútnym výsmechom pre celú slovenskú spoločnosť. Inflácia na Slovensku je dvojciferná a označiť niekoľko desiatok € za 14. dôchodok, tak toto môže spraviť iba idiot … (myslím si, že jeho meno tu ani nemusím písať lebo všetci veľmi dobre vedia koho mám na mysli).

Takže milí dôchodcovia, začnite baliť kufre a okamžite ako nám príde 14. dôchodok na účet objednávajte si Last Minute dovolenku, trebárs na Malorku – vyhodíme si tam z kopýtka lebo za roky driny si to naozaj zaslúžime.

PS

Odkazujem ministrovi, ktorý dal zakúpiť kalkulačky na výpočet 14. dôchodku, že určite by spravil lepšie, ak by tie kalkulačky neobjednával, ale peniaze za ne by vsunul napr. do balíka s 14. dôchodkom, tak by dôchodcovia dostali aspoň o nejaké „centa“ viac a určite by tie sumy neboli také horibilné, aby ich nedokázali prepočítať aj bez kalkulačiek.