Matovičovci by Fica roztrhali v zuboch. . .

30. októbra 2022, kormidlo, "Vražedné útoky" medzi polit. stánami pred voľbami do NR SR

Ak by Fico počas svojho vládnutia neuznal referendum podobné tomu v Sliači, a vyjadril by sa, že pre neho to nič neznamená, tak si viem živo predstaviť, čo by robili vtedy opoziční oľanovci, a nielen oni, ale média by s veľkými titulkami kritizovali Fica, že porušuje ústavu, neuznáva demokratický systém a poniektorí herci by na narýchlo postavených tribúnach vyzývali Fica na bratislavských resp. aj košických námestiach, aby okamžite podal demisiu a žiadali by predčasné voľby.

Ale karta sa obrátila a vládne OĽaNO, hlavne jej minister obrany Jaroslav Naď sa vyjadril, že výsledok referenda v Sliači neznamená nič pre Slovensko, vládu, rezort obrany ani mesto Sliač. „Deklaroval, že americká základňa na miestnom letisku nebola, nie je a nebude.“ A ešte to zdupľoval „Opakujem, žiadne úvahy či rozhovory sa o americkej základni na Sliači nevedú, a to na žiadnej úrovni,“- vysvetlil, že miestne referendum nie je právne záväzné pre vládu. Žiadny význam podľa neho nemá ani pre rezort obrany. „Aj naďalej sa budeme pravidelne stretávať so zástupcami mesta, podporovať ho, vysvetľovať súvislosti a pravdivo odpovedať na všetky otázky,“ uviedol. Verí, že kompetentní na mestskom úrade budú k Sliačanom féroví a nebudú ich zavádzať tak ako pred voľbami, keď hrali na obe strany, ale budú poctivo vysvetľovať, že sa ľudia nemajú čoho báť. Zdroj spravy.pravda.sk

No pán minister Naď, nechcel by som byť vo Vašej koži, keď dôjde na lámanie chleba a Vaše deklarované slová, že („americká základňa na miestnom letisku nebola, nie je a nebude“) budete chcieť vyvrátiť, že v živote ste nič také nehovorili resp. netvrdili. – Tie slová by ste si mali napísať červeným písmom, dať ich zarámovať a potom ten rám zavesiť vo Vašej kancelárii na stenu pred Váš pracovný stôl, aby ste ho mali každý deň na očiach a aby ste sa neskôr nemuseli vyhovárať, že také niečo ste Vy nikdy nepovedali. Totiž v dnešnej dobe nielen ľudia majú dobrú pamäť, ale vďaka technike je všetko zaznamenané a nepochybne to bude uložené aj v nejakom bezpečnom archíve.