Šťastím pre Matoviča je, že blázon môže uraziť aj hlavu štátu

15. júla 2022, kormidlo, Matovič o sebe prehlásil: som Boh

Štipľavými slovami počastoval Matovič pani prezidentku zato, že si dovolila nesúhlasiť so schváleným rodinným balíčkom z jeho dielne. Označil ju za klamárku: „Hanbím sa za ňu. Metá ňou nenávisť“

Pani prezidentka sa obhajuje týmito slovami „Podala som návrh na Ústavný súd SR na preskúmanie súladu právnych predpisov a pozastavenie účinnosti,“ – za svojim rozhodnutím si stoji a tvrdí, že to nerobí preto, že je proti pomoci rodinám, ale preto, aby rodiny dostávali adresnú, včasnú a dostatočne účinnú pomoc.

Matovič to však vidí inak. Vo svojom statuse na sociálnej sieti uviedol, že prezidentkou nenávisť k nemu „metá natoľko“, že obetuje osud 2,5 milióna detí a rodičov. „Myslel som si, že to neurobí,“ napísal Matovič. Zdroj spravy.pravda.sk

Veľký bojovník za spravodlivosť pán Matovič v závere svojho statusu ešte napísal, že sa hanbí, že máme takú prezidentku. Že vážne by chcel vidieť ten uprený pohľad pani prezidentky „do očí slobodnej matky s dvoma školopovinnými deťmi, ktorej chce prezidentka doslova ukradnúť 3 121 € navyše ročne z rodinného rozpočtu.“ Čaputovú obvinil z klamstva, že v podaní na ÚS tvrdí aj také skvosty, že sa verejne priznal, že chcel „zamedziť diskusii a umlčať kritikov a oponentov” Rodinného balíčka. „Strašné. Klamať z prezidentského paláca rovno ÚS, to chce iný pocit bohorovnosti,“ napísal Matovič. – Všetko by som dokázal pochopiť, pokiaľ by sa minister financií rovnako zastal aj tých 300 ľudí, ktorým hrozí prepúšťanie v hlinikárni Slovalco v Žiari nad Hronom.

Richard Sulík z toho viní Matoviča – zdroj sulik-straca-nervy-vyhodia-300-ludí

Ministerstvo hospodárstva navrhovalo zmenu kompenzačnej schémy pre energeticky náročný priemysel, rovnako ako spoločnosť Slovalco, čím by sa vytvorili podmienky, ktoré by boli porovnateľné s konkurenčnými podnikmi v iných európskych krajinách. „Dlhodobo navrhovali, aby sa uvoľnili financie z envirofondu tak, ako je to bežné v zahraničí. Bohužiaľ, stroskotalo to na zamietavom stanovisku ministerstva financií napriek tomu, že v envirofonde sa nachádza dostatok financií.“ Takže stovky ľudí skončia na úrade práce!