Pani prezidentka, minister obrany a pán premiér, kto vám dal súhlas. . . ? !

19. mája 2022, kormidlo, Majú ústavní činitelia čistý štít?

Čo vám bránilo zachovať sa podobne ako premiérky Fínska a Švédska? Tie požiadali o vstup do NATO, ale v žiadnom prípade nesúhlasia s tým, aby NATO umiestnilo na ich územiach jadrové zbrane alebo aby tam založilo vojenské základne, a to ani keď sa stanú členmi Aliancie.

Podľa fínskej premiérky Marinovej vo Fínsku nebola otázka týkajúca sa rozmiestnenia jadrových zbraní alebo otvorenia vojenskej základne NATO súčasťou rokovaní o členstve medzi Helsinkami a Alianciou. „Nemyslím si ani, že existuje záujem v súvislosti s rozmiestnením jadrových zbraní alebo otvorením základne NATO vo Fínsku,“ uviedla fínska premiérka.

Podobne sa vyjadrila aj švédska premiérka Magdalena Anderssonová, ktorej krajina rovnako ako Fínsko požiadala o vstup do Severoatlantickej aliancie, no zároveň uviedla, že ani Švédsko nechce, aby na jeho území bola stála základňa NATO alebo jadrové zbrane.

Fínsko a Švédsko v stredu oficiálne podali žiadosti o vstup do Severoatlantickej aliancie. K tomuto kroku sa tieto severské krajiny rozhodli pristúpiť v súvislosti s ruskou vojenskou inváziou na Ukrajinu. Zdroj premierky-finska-a-svedska-sa-zhodli

Zdroj Denník Pravda – karikatúra Danglár

Pýtam sa pani prezidentky, ministra obrany Jaroslava Naďa a premiére Hegera, koľko Slovákov im dalo súhlas k tomu, aby na našom území bola stála základňa NATO alebo jadrové zbrane?