Putin, Tvoja armáda aj krajina sú na ho**o!

22. apríla 2022, kormidlo, bratovražedná vojna

Nie je to môj výrok, takto sa vyjadril bohatý ruský oligarcha Oleg Tiňkov, ktorý pociťuje dosah sankcií, ale hneď v úvode hovorím, že s jeho názorom súhlasím.

Tiňkov bol nútený verejne zareagovať na inváziu Ruska voči Ukrajine a už ho nebaví znášať dôsledky bezhlavého konania prezidenta Vladimira Putina, vojnu jednoznačne odsúdil.

Tiňkov na sociálnych sieťach nazval vojnu na Ukrajine moskovskou „bláznivou vojnou“, k tomu ešte dodal, že 90 % jeho krajanov ju nepodporuje. Zároveň aj vyzval Západ, aby ponúkol Putinovi dôstojný spôsob stiahnutia sa. „Nevidím jediného človeka, ktorý by benefitoval z tejto šialenej vojny! Nevinní zomierajú.“

Tiňkov poprel akýkoľvek blízky vzťah s Putinom alebo Kremľom a svoje tvrdenie doplnil týmito slovami: „Samozrejme, že sú hlupáci tí, ktorí kreslia Z, ale 10 % akejkoľvek krajiny sú hlupáci. 90 % Rusov je PROTI tejto vojne! Predstavitelia Kremľa sú šokovaní, že ani oni, ani ich deti nebudú v lete pri Stredozemnom mori. Podnikatelia sa snažia zachrániť zvyšok svojho majetku, ruskí generáli, ktorí sa prebudili s opicou, si uvedomili, že majú armádu na ho**o! A ako by mohla byť armáda dobrá, ak aj všetko ostatné v krajine je na ho**o a utápa sa v nepotizme, pochabosti a servilite? Drahý‚ kolektívny Západ‘, prosím, dajte pánovi Putinovi možnosť dôstojného odchodu, aby si zachránil tvár a zastavil tento masaker. Buďte, prosím, racionálnejší a humanitnejší.“ Zdroj tvoja-armada-aj-krajina-su-na-ho-o

Nepochybujem o tom, že aj na Slovensku je takisto minimálne 10 % Slovákov, ktorí s Tiňkovými výrokmi nesúhlasia a nebude tomu inak aj v debate pod mojim blogom.