Putin aktivoval jadrové zbrane!

27. februára 2022, kormidlo, inak sa to nedá nazvať ako šialená vojna

Minister obrany Jaroslav Naď sa k tomu vyjadril, že snáď mu nenapadne použiť jadrové zbrane! „Iba šialenec však môže uvažovať nad jadrovými zbraňami,“ vyhlásil Naď.“

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil v nedeľu armáde, aby uviedla tzv. odstrašujúce, teda jadrové sily do stavu vysokej pohotovosti. „Západné krajiny obvinil z „nepriateľských“ krokov voči svojej krajine.“ Zdroj spravy.pravda.sk „Moskva vyzvala ukrajinských predstaviteľov na rozhovory s ruskou delegáciou v bieloruskom meste Homeľ. To Kyjev odmietol a navrhol ako miesto na rokovania o mieri Bratislavu, Varšavu, Budapešť, Istanbul či Baku.“- Možno by nebolo od veci spýtať sa pána Naďa, či veril niekto zo Slovákov, že Putin napadne Ukrajinu?

Takže môj názor je, že treba s tým vážne rátať, že Putin tie ruské jadrové zbrane použije a je len otázkou času, keď sa tak rozhodne, on už cúvnuť nemôže resp. nemá kam lebo už teraz je v situácii, že na jeho hlavu je namierená nabitá pištoľ a ak sa rozhodne cúvnuť, tak jeho armádni generáli by ho automaticky nechali popraviť, takže Putinovi, ak tú vojnu chce vyhrať, už nič iné ani nezostáva, iba nukleárne zbrane použiť.

Pozastavil som sa aj nad týmto vyhlásením „„Nariadenie Vladimira Putina aktivovať jadrové zbrane je podľa bezpečnostného korešpondenta stanice BBC Gordona Coreru varovaním Ruska smerom k NATO, nie signálom úmyslu takéto zbrane použiť. Naznačovať to má aj „veľmi verejné“ oznámenie tohto rozhodnutia.““ – No nemyslím si, že ak to oznámili verejne, že jadrové zbrane nepoužijú. Rusi predsa už pred začiatkom vojny verejne oznamovali, čo všetko chystajú, ak USA nepristúpia k ich požiadavke so smrteľnou vážnosťou. (Myslím, že tu ich požiadavku nemusím pripomínať, že každý kto sleduje tento vojenský konflikt vie, čo Putina poburovalo zo strany USA a NATO). – minulý týždeň vyhlásil, že ak sa niekto pokúsi zasiahnuť do konania Ruska, pocíti následky. Samozrejme, že Putin si veľmi dobre uvedomuje, že aj Severoatlantická aliancia má dostatok jadrového arzenálu na to, aby v prípade jeho použitia Rusko zničila. Takže z toho logický vyplýva, že cieľom Putina s najväčšou pravdepodobnosťou je snaha odradiť NATO od podpory Ukrajiny s podnietenou obavou, ako ďaleko je ochotný zájsť. Vytvoriť neistotu okolo toho, akú podporu Ukrajine poskytnú je z jeho strany útok na kráľa v šachu, a to ťahom, ktorému sa dá vyhnúť už len remízou.