Tretiu svetovú vojnu môže rozpútať domnienka!

12. februára 2022, kormidlo, ale uveriť im môžu iba hlupáci

Človeku zostáva rozum stáť nad tým k čomu dospeli hlavy štátov, ktoré vyzývajú svojich občanov, aby opustili Ukrajinu, ktorú v najbližších dňoch môžu začať bombardovať ruské vojská. Avšak najsmutnejšie na tom je to, že o tom všetkom sa rozhoduje len na základe domnienok niektorých amerických „odborníkov“.

Nemal by americký prezident najprv počkať na to, ako zareaguje Moskva na ukrajinskú požiadavku, aby Rusko podrobne vysvetlilo jeho vojenské aktivity v oblastiach susediacich s územím Ukrajiny a na polostrove Krym? Ukrajina očakáva odpoveď od Rusov do 48 hodín. (Vláda v Kyjeve tie územia považuje za dočasne okupované).

Ruská strana naďalej popiera tvrdenia USA, že Moskva sa chystá susednú krajinu napadnúť, bráni sa tým, že západné krajiny sa „klamnými informáciami“ o bezprostredne hroziacej ruskej invázii na Ukrajinu snaží zakryť svoje „vlastné agresívne akcie“.

Nezanedbateľnou skutočnosťou je aj to, že ruský minister obrany vyzval Západ, aby prispel k zníženiu napätia tým, že prestane vyzbrojovať Ukrajinu. „Zo všetkých strán sa to deje, robí sa to verejne. Robí sa to demonštratívne. Dosť dobre nie je jasné, kvôli čomu,“ zdroj spravy.pravda.sk

Rozum zostáva stáť nad tým, že ľudstvo sa ani v 21. storočí nepoučilo z chýb politikov, ktorí svojimi zlými rozhodnutiami rozpútali svetové vojny, ktorým sa dalo predísť. A ako vidieť ani v dnešnej dobe nie sme ďaleko od toho, aby sa medzi ľuďmi rozpútalo najväčšie peklo na planéte Zem.