Matovičovci, väčšina národa už tancuje, ako mu pískate

15. januára 2022, kormidlo, ak nám niekto niečo vyčíta

Už vám zostáva iba zaviesť povinnú vakcináciu a platby za ošetrenie neočkovaným pacientom, ak ich odvezú do nemocníc s covidom-19 a oni sa proti tomuto ochoreniu rozhodli dobrovoľne nezaočkovať. (Pokuta za odmietnutie povinného očkovania dnes predstavuje 331 eur).

Zatiaľ proti povinnému očkovaniu okrem opozície sú aj naďalej koaliční partneri Richard Sulík a Boris Kollár. (Ak do toho nerátam malé výhrady Igora Matoviča).

Oľanovci už viackrát potvrdili, že referendum pri akomkoľvek nariadení im nevonia, takže s najväčšou pravdepodobnosťou ani k tejto problematike referendum nepripustia. Avšak vládni predstavitelia by mali mať na pamäti aj to, že väčšina Slovákov súhlasí s referendom o predčasných voľbách, takže sa dá očakávať, že rovnaký počet Slovákov bude aj proti povinnému očkovaniu.

Zdroj spravy.pravda.sk uviedol „Analýza sa má v zmysle schváleného uznesenia vlády zaoberať možnosťami zavedenia povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19 a možnosti obmedzenia úhrady z verejného zdravotného poistenia za zdravotnú starostlivosť poskytnutú osobe s ochorením COVID-19, ktorá sa rozhodla dobrovoľne sa nezaočkovať proti tomuto ochoreniu.“ – Neodpustím si k tomu poznámku: Ak tomu, že odveziete pacienta s covidom-19 do nemocnice a pripojíte ho na umelú pľúcnu ventiláciu, (len preto, aby ste mu o pár hodín predĺžili život), tak ak tomu hovoríte zdravotná starostlivosť, skutočne v tom prípade sa nemáte čím chváliť, je to skôr na zaplakanie.