Matovič predĺžil lehotu na podanie žiadosti o vyplatenie očkovacieho bonusu

31. decembra 2021, kormidlo, Celosvetová epidémia

Ešte takmer 50-tisíc ľudí nad 60 rokov čaká na pridelenie termínu na očkovanie. Očkuje sa tempom 6 066 ľudí 60- a viacročných. Včerajšie zasadnutie vlády pristúpilo k predĺženiu termínov, dokedy sa títo ľudia môžu registrovať a žiadať o vyplatenie očkovacieho bonusu. Minister financií Igor Matovič túto lehotu ohraničil tak, že záujemci o očkovanie sa musia zaregistrovať najneskôr do 15. januára a očkovanie musia absolvovať do 31. januára. (Pôvodne to bolo tak, že sa museli registrovať do konca roka a nechať sa zaočkovať do polovice januára).

Na očkovanie čaká ešte stotisíc dôchodcov, vysvetlil Matovič.

Na­riadenie vlády má účinnosť od dnes, čiže od 31. decembra 2021. Zdroj spravy.pravda.sk

Pán Matovič, som trochu menej chápavý, preto sa čisto teoreticky pýtam: Ak niektorí dôchodcovia 60+ nie sú ešte zaočkovaní ani prvou dávkou vakcíny, ako môžu stihnúť termín 3 dávky? Predsa medzi termínmi na očkovanie sú nariadené niekoľkodňové odstupy, dokonca neviem, či to nie sú až niekoľko týždňové odstupy? Takže ako toto všetko chcete stihnúť do 31. Januára 2022?

Pán Matovič, ak tomu správne rozumiem, tak posledný termín jednodávkovej posilňujúcej očkovacej látky, (ktorým sa mali ľudia preočkovať do 1. marca) sa posúva na 15. marca 2022. – Mám tomu rozumieť tak, že v takom prípade nepotrebujem žiadnu z troch „povinných“ dávok vakcín a stačí, ak si dám pichnúť tú posilňovaciu očkovaciu látku?

P.S.

Myslím si, že k tomu, ako sa na SLOVENSKU máme, že k tomu sa hodí tento text: Benzín, nafta drahšie. Potraviny, služby drahšie. Domy, plyn, elektrina drahšie. Dobre že výplaty ostali rovnaké, aspoň niekde máme stabilitu… Videl som to na facebooku, text bol napísaný na obrázku s usmievavými smailikmi. Úsmevné to síce bolo, ale bohužiaľ realita je až príliš smutná. 🙁