Pani prezidentka, zobuďte sa, žijete na Slovensku a nie v Rakúsku!

30. októbra 2021, kormidlo, Čaputová by voľby nevyhrala ak by...

Pani prezidentka Čaputová sa posťažovala, že čelíme zdražovaniu, ale vraj dobrou správou je, že to zdražovanie je iba dočasné.

Zuzana Čaputová po stretnutí s ekonómami a sociológmi, s ktorými diskutovala o vývoji sociálnej a ekonomickej situácie na Slovensku v súvislosti s rastom cien.

Po stretnutí s odborníkmi vyhlásila „Čelíme zdražovaniu, čelíme inflácii, ktorá bude ešte stúpať zhruba k hodnote piatich percent,“ avšak predpovedá, že „situácia by sa mala upokojiť počas budúceho roka. Takisto vyzdvihla očakávaný rast miezd zhruba na úrovni 5,5 %.“ – Viac v tomto zdroji spravy.pravda.sk „Podľa odborníkov je v riziku chudoby v súčasnosti okolo 800 000 ľudí, ktorí zdražovanie pocítia výraznejšie.“ Pani prezidentka na túto informáciu zareagovala, že zdražovanie zrejme najviac pocítia rodiny s viac než troma deťmi, rodičia samoživitelia a dôchodcovia.

Podľa pani prezidentky najvhodnejším riešením kompenzácie zdražovania pre nízkopríjmových obyvateľov by bolo zvýšenie príspevku na bývanie, ktoré by mohlo byť adresnou pomocou pre tých, ktorí poberajú dávku v hmotnej núdzi. „Je ale potrebné, aby sa udiala aj zmena v definovaní toho okruhu osôb, ktoré tento príspevok poberajú, aby sa mohol týkať väčšieho okruhu ľudí, takzvanej pracujúcej chudoby,“ povedala prezidentka. K tomu ešte dodala, že je potrebné uvažovať aj o zvýšení samotnej dávky v hmotnej núdzi pre ľudí, ktorí túto pomoc už poberajú.

Súhlasím s výrokom pani prezidentky, že tento príspevok by sa mohol týkať väčšieho okruhu ľudí, takzvanej „pracujúcej chudoby,“ ale na Slovensku máme tisícky asociálov, ktorí nepracujú nikde a štát ich živí z našich daní ako bytosti bez ktorých by Slovensko nemohlo existovať. (Nepochybujem o tom, že aj im vláda nadelí vyšší príspevok lebo v parlamentných voľbách je pre politikov každý hlas dobrý, najmä od asociálov, ktorí sa dajú ľahko kúpiť). 😏

No vrátim sa k jej optimistickej informácii, že dobrou správou je, že zdražovanie je iba dočasné. Pani prezidentka, zobuďte sa! Komunistický režim postavil Slovákov na piedestál so zákerným správaním, ktorým je chamtivosť, v tom sú Slováci majstri sveta. (Česť výnimkám). Takže ak na Slovensku niečo opäť zlacnie, tak možno pohonné hmoty, ale potraviny a energie tie už sotva zlacnejú, keď vidíme ako to chodí v obchodných reťazcoch, že v niektorých supermarketoch dokážu prebaľovať skazené mäso, čistiť slaninu a klobásy od plesní, potom znovu zabaliť, len aby neboli stratoví, tak ako môžu Slováci očakávať, že takéto zákaznícke centra niečo zlacnejú.

Najčerstvejší prípad bol zverejnený v dnešných Topkách „V obchodoch sa predávali potraviny so salmonelou!“ Inšpektori nemali šancu zakročiť zdroj V-obchodoch-sa-predavali-potraviny-so-salmonelou–Inspektori-nemali-sancu-zakrocit

A o Vašich politických kolegoch je už aj škoda niečo písať lebo tie ich miliónové rozkrádačky s miliardovými kauzami robia veľké diery v štátnej kase a sú nimi zahustené takmer denne skoro všetky médiá.