Skorumpovaný zmrd?

26. októbra 2021, kormidlo, "Vražedné útoky" medzi polit. stánami pred voľbami do NR SR

Myslím, že na mieste je teraz otázka, či tá nadávka „skorumpovaný zmrd“ patrí naozaj Ficovi alebo skôr Matovičovi, čiže autorovi nadávky??

Súčasný boj koalície s opozíciou, respektíve opozície s koalíciou má rovnaký scenár, rozdiel je len v tom, že Matovič v boji proti Ficovi má k dispozícii políciu a prokuratúru, a Fico ma k dispozícii iba média.

Obom však ide o voliča, preto viem pochopiť Ficove kroky, že sa zviditeľňuje prostredníctvom médií a hovorí „Milí novinári, kľudne zverejnite všetko, čo vám poslali prokurátori v rozpore so zákonom, dozviete sa len to, čo ste už odo mňa verejne počuli alebo ešte len budete počuť.“ Zdroj spravy.pravda.sk

Foto: TASR, Marko Erd
Zľava Tibor Gašpar, Robert Fico a Robert Kaliňák počas tlačovej konferencie o vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka 27. februára 2018.

No a Matovič, tým, že veľmi dobre si uvedomuje to, že jeho OĽaNO sa zo dňa na deň prepadáva do bahna z ktorého už takmer ani niet návratu, tak sa opiera o barličky v tvare udavačov, čiže tzv. kajúcnikov, ktorí si dokážu čokoľvek vymyslieť a zároveň to tvrdiť na súdoch lebo vedia, že im bude za ich lož udelený znížený trest, ktorý v opačnom prípade si budú musieť odsedieť za mrežami v plnej výške.

Pochopiteľne potešilo by ma, ak by vyhrala spravodlivosť, či už na jednej alebo druhej strane, avšak zarážajúce je to, že na Fica už toľké roky zvaľujú vinu spojenú s kadejakými kauzami, no doposiaľ na neho nič nenašli. Myslím si, že ak by z toho všetkého, čo sa doposiaľ na Fica vyvalilo, ak by z toho bolo iba 10 % pravdy, tak už by dávno bol za mrežami.

No nechám sa prekvapiť a budem s napätím sledovať, kto zo Slovenska zdúchne skôr, či to budú Kaliňák a Fico alebo Matovič s Lipšicom??

K napísaniu tohto blogu ma inšpiroval tento článok „Gorila 2? Do Očistca sa namáčajú Fico, Kaliňák či Bödör senior. Fico: Kľudne zverejnite všetko“

Neviem, ale aj mne sa to pozdáva tak, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic je naozaj vo vážnej dôkaznej kríze, keď Fica potrebuje tajne odpočúvať.