Pán Mikas, nalejme si čistého vína

14. októbra 2021, kormidlo, COVID – 19 (koronavírus)

Vážený pán hlavný hygienik, Vaša vyhláška umožňuje zamestnancom služieb kontrolovať pri vstupe do prevádzky COVID pasy. Avšak Miroslav Heredoš z hnutia Republika tvrdí, že Vaša vyhláška je nezákonná, uznalo to už aj ministerstvo zdravotníctva. „Oni vás nesmú kontrolovať, porušujú zákon a je potrebné volať políciu,“ tvrdí Heredoš. Presnejšie je to uvedené takto „PREVÁDZKY NESMÚ KONTROLOVAŤ ZDRAVOTNÝ STAV HOSTÍ – UZNALO MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA“ – zdroj prevadzky-nesmu-kontrolovat-zdravotny-stav-hosti

Herodoš uverejnil aj oficiálne vyjadrenie Ministerstva zdravotníctva SR, v ktorom rezort uznáva, že informácie o zdravotnom stave sú zdravotnou dokumentáciou na základe zákona o Zdravotnej starostlivosti č. 576/2004 v zmysle paragrafu 2 a odseku 6.

Pán Mikas, vidím to tak, že Vy jednoducho prídete s nejakým nariadením a predpokladáte, že ľudia sa tomu prispôsobia, ale ako náhle ministerstvo zdravotníctva zbadá, že to nefunguje, (ako ste si to Vy predstavovali, resp. ako ste to očakávali),

Karikatúra Gašparec

mnohých Slovákov to vytáča až do nepríčetností, a tak ministerstvo príde s gestom, že PREVÁDZKY NESMÚ KONTROLOVAŤ ZDRAVOTNÝ STAV HOSTÍ. (Samozrejme to gesto ste nevyriekli Vy, no ministerstvo Vám týmto gestom praktický kryje chrbát, že keď dôjde na lámanie chleba, tak Vás budú obhajovať tým, že Vy ste to s tým Vašim nariadením mysleli dobre lebo takto ste chceli zabrániť šíreniu pandémie s covidom19.

Bohužiaľ takto to bolo a je so všetkými opatreniami a nariadeniami, ktoré sa týkali a týkajú Covidu19. Vy ste prišli s opatreniami…, ale po krátkom čase sa zistilo, že po ekonomickej stránke by tieto opatrenia položili štát na lopatky, takže kompetentné orgány začali ustupovať búriacej verejnosti tým, že postupne povoľovali návštevnosť reštauračných zariadení s vyšším počtom návštevníkov, takisto to bolo aj pri cirkevných bohoslužbách a návštevách športových podujatí, čiže aj na štadióny bola povolená vyššia návštevnosť divákov… Avšak najväčšou chybou bolo to, že sa občanom povolili zahraničné pobyty pri mori v krajinách v ktorých ešte stále zápasili s covidom.

Takže jednoducho povedané, pri takej rozsiahlej pandémii sa nemôžu prijímať také opatrenia, aby bol vlk sýty a aj ovca zostala celá! Tu predsa nejde o to, aby štát občanov nakŕmil, ale ide o to, aby sa Covidu19 zabránilo zobrať do hrobu tisícky Slovákov.