Matovič chce poslať Sme rodina preč z koalície

20. septembra 2021, kormidlo, "Vražedné útoky" medzi polit. stánami pred voľbami do NR SR

Kým bol Matovič v opozícii, tak ešte sa mu dalo dôverovať, čo hovoril bolo aj pravdou, ale za rok a pol, čo je vo vládnej koalícii už stihol strašne veľa veci pohnojiť… Čudujem sa komu vyhovuje, že Matovič je ešte stále pri koryte?

V tomto zdroji spravy.pravda.sk sa Matovič vyjadril, že Boris Kollár poblúdil. „Ak by Sme rodina blokovala boj proti mafii, tak mentálne sa vzďaľuje z koalície a musíme si položiť otázku, či dokáže koalícia fungovať aj bez nich.“ Jeho ďalší komentár „Neviem si predstaviť zradiť ľudí, ktorí nám dali mandát, aby sme vyčistili Slovensko, aby sme si boli pred zákonom rovní“ ho rozohnil s tým, že „teraz nepredá vyšetrovateľov za ľúbivý pocit“.

Podľa Matoviča by sa mal Boris Kollár, ospravedlniť za piatkové slová o „čurillovskej mafii“. Čo je odkaz na vyšetrovateľa Jána Čurillu, ktorý je vo väzbe.

Matovič sa vyjadril, že má rád Borisa Kollára, myslí si, že veľakrát v ťažkých situáciách podržal slovo. Teraz sa mu zdá akoby Boris Kollár trochu zablúdil, že mu prestal svietiť maják. „Urobím všetko preto, aby Sme rodina zostalo súčasťou protikorupčnej koalície. Ak by Sme rodina blokovala boj proti mafii, tak mentálne sa vzďaľuje z koalície a musíme si položiť otázku, či dokáže koalícia fungovať aj bez nich.“ – Kedy Matovič pochopí, že Boris Kollár sa dá dohromady s hoci kým, čiže aj s Pellegrinim a Ficom, len aby zostal naďalej pri koryte?!

Veľmi výstižne Borisa Kollára okomentoval Karikaturista Gašparec v tomto obrázku:

GAŠPAREC 20.09.2021

Zatiaľ podľa Matoviča platí dohoda, že post šéfa SIS patrí hnutiu Sme rodina. „Ak by sa preukázali slová Daniela Lipšica, že by za týmto hataním spravodlivosti bola SIS, tak by bolo potrebné buchnúť po stole a zobrať tento post Sme rodina,“ razantne uviedol Matovič.

Kollár na margo možného odchodu z vládnej koalície povedal: „Nie som pripravený pustiť túto mafiu späť,“ „Nie som nastavený, aby som tu zachraňoval Roberta Fica a jeho pucipajtášov. Som pripravený podporovať túto koalíciu, aj keď robíme veľa chýb. Len chcem, aby sa tieto veci zákonne vyšetrili. Aby sa konalo podľa práva a spravodlivosti,“ vyhlásil. Hoci, ako dodal, v pondelok na koaličnej rade sa bude riešiť ďalšie fungovanie samotnej koalície. „Sadneme si na koaličnej rade a keď sa tak rozhodnú, rešpektujeme to,“ reagoval Kollár na Matovičove slová, že koalícia by mohla fungovať aj bez Sme rodina.

Myslím si, že ak v koalícii niekomu prestal svietiť maják, tak ten prestal svietiť Matovičovi a nie Kollárovi. Je potrebné položiť si otázku, čo ak sa slová Daniela Lipšica nepreukážu? V takom prípade by bolo potrebné buchnúť po stole a rázne povedať DOSŤ BOLO MATOVIČA!