Čo ak Fico hovorí pravdu?

11. augusta 2021, kormidlo, "Vražedné útoky" medzi polit. stánami pred voľbami do NR SR

Fico tvrdí, že OĽaNO chce Kažimíra nahradiť Miklošom. Jeden takýto „chartrový let“ už Matovičova vláda zariadila, keď do funkcie špeciálneho prokurátora dosadila pána Lipšica.

Takže, čo ak je tu iba ďalšia politická hra v ktorej OĽaNO chce ukázať svoju silu v tom, že si môže robiť, čo sa im zachce??

Nejdem obhajovať guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra, ale ak ekonomický expert vládneho hnutia OĽaNO Peter Kremský vyzýva Kažímíra, aby sa „postavil čelom k výpovediam bývalých funkcionárov, ktorí vypovedajú o korupcii na ministerstve financií a finančnej správe“ – tak voči jeho výzve nemôžem mať výhrady lebo Peter Kažimír bol v rokoch 2012 až 2019 ministrom financií SR v dvoch vládach Róberta Fica, ako aj vláde Petra Pellegriniho. Zároveň bol v rokoch 2010 až 2019 aj podpredsedom strany Smer. Takže „ako minister roky toleroval, kryl alebo dokonca podporoval obrovskú korupciu“. „Je čas, aby sa k tomu jasne vyjadril a vyvodil politickú zodpovednosť,“ a mal by sa vzdať svojho postu. Zdroj spravy.pravda.sk

To, ako Kažimír odpovedal na Kremského výzvu: „Rozumiem politickému marketingu, ale z podstaty výkonu svojej funkcie nebudem reagovať na politické útoky a výzvy niektorých politikov.“ – Tak takto síce môže reagovať, je toho jeho právo a jeho názor na politické maniere, ale iné je, ak sa do týchto machinácii obuje prokuratúra. Na súde by sa Kažimíra nepýtali na jeho politický názor hnutia OĽaNO, ale pýtali by sa ho ako to bolo z prijímaním 200-tisícového úplatku? – Čo je suma, na ktorú by bežný občan musel pracovať min. 25 rokov, a k tomu by si musel takmer všetko z výplaty odložiť, aby sa do toho vmestil.