Pán policajný prezident spoliehal na novinárov ako na pomocnú barličku?

5. augusta 2021, kormidlo, Aj na vysokom poste platia zákony rovnako

Zásah polície proti protestujúcim občanom v BA si pán policajný prezident vyložil tak, že do toho zatiahne novinárov, avšak nepredpokladal, že jeden novinár vyjde s pravdou von.

Na tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=Dts0Wav71aA hovorí novinár s redaktorkou o situácii aká tam nastala… všetko by bolo v poriadku, ak by policajný prezident dostal informáciu od štyroch novinárov, ktorí sa od skorých ranných hodín zdržiavali pred budovou inšpekčnej služby… avšak novinár na videu tvrdí, že nikto z nich nevolal policajnému prezidentovi a dokonca ani na neho nemajú telefónne číslo.

Mne to vychádza tak, že v médiách vyšla správa, že na tom proteste boli niektorými protestujúcimi občanmi napadnutí aj novinári, no a pán policajný prezident sa pravdepodobne spoliehal na to, že ak bude potrebná zvýšená ochrana novinárov, tak im bude k dispozícii a preto sa oprel o takúto barličku, že ho o proteste informovali novinári.

Takže pán policajný prezident, komu zostal čierny Peter? Opäť sme sa iba presvedčili o tom, že nie všetkému je možné veriť, čo informujú ľudia, ktorí nám majú pomáhať a chrániť nás.