A už je to tu, Matovič sa pustil do vlastného ministra

13. júla 2021, kormidlo, Aj na vysokom poste platia zákony rovnako ak je politik na vysokom poste myslí si

Koaliční partneri mu dali zreteľne najavo, že chybu musí najprv hľadať vo vlastných radoch a nie svoju vinu zvaľovať na ich ministrov. Matovič musel odísť z postu premiéra pre nekončiace konflikty s viacerými členmi koalície.

Matovičovým najnovším terčom je minister zdravotníctva za OĽaNO Vladimír Lengvarský.Kritizuje ho za pomalé očkovanie aj niektoré nominácie. Viackrát pritom naznačil, že na jeseň sa bude rozhodovať o Lengvarského osude vo vláde,“ no najviac mu leží v žalúdku tým, že začalo neskoré očkovanie Sputnikom V.

Nie je to tak dávno, čo Matovič pravidelne útočil na Richarda Sulíka či Máriu Kolíkovú. Avšak na tých nemal dosah lebo obaja boli a sú ministrami iných strán v koalícii. No Lengvarskému šéfuje Matovič.

Matovičova stupňujúca kritika k vlastnému ministrovi môže znamenať jeho možný koniec vo vláde. Redakcia NČ položila Matovičovi otázku kde vidi problém? „Niektoré kroky robí dobre, niektoré sú neuvážené. Nas*ať ľudí tým, že povie, že zo dňa na deň si budú platiť drahé testy, lebo chceme prinútiť ľudí, aby sa zaočkovali, tak to je také, že niekto si neurobil domácu úlohu,“ zdôvodnil Matovič svoje výhrady k Lengvarskému. K tomu ešte pridal pomalé očkovanie či niektoré personálne nominácie. Zdroj matovic-stupnuje-utoky-na-lengvarskeho

Milí čitatelia,

Povedzte má Matovič v tej svojej makovici všetkých pokope? Tak on sám prišiel s očkovacou lotériou, aby tak nalákal Slovákov k očkovaniu proti Covidu 19 a teraz je preňho Lengvarský problémom a vedie s nim spor o očkovaciu kampaň. Lengvarský ju plánoval zintenzívniť a pýtal od Matoviča ako ministra financií peniaze. Ten mu ich však odmietol dať, no zároveň od neho žiada oveľa vyššiu mieru zaočkovanosti Slovákov. „My sme sa pýtali, ako a ktoré médiá budú objednané, s akými zľavami. Ministerstvo financií je tu v prvom rade od toho, aby strážilo efektívne míňanie verejných zdrojov,“ odôvodnil Matovič. On sám sa pritom podľa verejne dostupných informácií očkovať nedal, aj keď sa prihlásil na Sputnik V.

Že vraj dáva Lengvarskému „druhú šancu“. Zaujímavé je, že práve Matovič bol tým, ktorý chcel Lengvarského na ministerské kreslo z pozície riaditeľa vojenskej nemocnice.

Aký to paradox, Matovič má najdôveryhodnejšieho ministra vlády, ale vyhráža sa mu, že ho odvolá lebo všetko mohlo byť inak, keby Lengvarský povolil použitie vakcíny Sputnik V už v apríli. „Očakával som z jeho strany masívnu podporu vakcíny Sputnik. Miesto toho, aby pomohol veci, viac nadbiehal kritikom, než ľuďom, ktorým išlo o zdravie a životy,“ povedal Matovič. Ale Matovičovi akosi uniklo, že spustiť jej používanie už mohol Krajčí, a toho on do poslednej chvíle bránil.

Problém bude najskôr ten, že Matovič nevie prekusnúť to, že Lengvarský sa stal najdôveryhodnejším členom vlády, zatiaľ čo on je na poslednom mieste. „Práve Sputnik V ho stál kreslo premiéra,“ takže keď nenašiel spoločnú reč s Lengvarským, tak sa začína otáčať proti nemu.