Pán premiér, okamžite zrušte lety z Británie na Slovensko!

1. júna 2021, kormidlo, Celosvetová epidémia

V Británii sa začína tretia vlna epidémie Covidu-19, prípady stúpajú  „Je tu exponenciálny rast počtu nových prípadov a najmenej tri štvrtiny z nich sú nového (indického) variantu,“ uviedol to mikrobiológ a vládny poradca Ravi Gupta. podľa ktorého možno vysledovať náznaky tretej vlny.

Je tam vysoký podiel naočkovanej populácie, ľudia nadobudli falošný pocit bezpečia. Viac v tomto zdroji spravy.pravda.sk

Nedá mi, aby som sa nevyjadril k článku s týmto titulkom „Čím skôr budeme zaočkovaní, tým budú nižšie náklady“ zdroj Cim-skor-budeme-zaockovani–tym-budu-nizsie-naklady štátny Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) tvrdí, že očkovanie je v súčasnosti najsilnejšou zbraňou na zníženie už tak vysokých nákladov za pandémiu. Dokonca spísali, koľko stojí očkovanie jedného občana a koľko eur na hlavu „Najlepším spôsobom ako znížiť náklady pandémie je očkovanie. Jeho podpora z verejných zdrojov je zároveň najefektívnejšou pomocou domácej ekonomike,“ tvrdí ÚHP.

Že dlh, ktorý máme na konte sa rovná vyše 1200 eur na dospelého Slováka „Slovensko zaplatí za pandémiu 5,6 miliardy eur, čo je približne 1 260 na eur na dospelú osobu. Pritom očkovanie jedného dospelého na Slovensku stojí štát zhruba 40 eur,“ pripomína útvar.

Prevláda relatívne vysoká miera skepsy. „Negatívny vzťah k očkovaniu deklaruje vyše tretina ľudí, napriek tomu, že vakcíny sú bezpečné aj efektívne,“ opakuje útvar. – K čomu bolo dobré to šaškovanie so Sputníkom V?! Dovolím si tipnúť, že pokiaľ by bolo povolené očkovanie Sputníkom V od prvého dňa, čo ho na Slovensko doviezli, tak by bolo zaočkovaných min. o 400 000 Slovákov viac.

Zareagujem aj na tento článok „Počet pozitívnych sa mierne zvýšil! Pribudlo desať úmrtí“ zdroj Pocet-pozitivnych-sa-mierne-zvysil–Pribudlo-desat-umrti „Prostredníctvom vykonaných 7086 RT-PCR testov odhalili v pondelok (31. 5.) na Slovensku 145 prípadov nového koronavírusu. Pribudlo 10 obetí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií a ministerstvo zdravotníctva.“ – Je evidentné, že Slováci sú rozdelení do dvoch táborov, väčšia časť Slovákov je za očkovanie, ale je hodne takých, ktorí sú zásadne proti očkovaniu vírusu Covid 19. (Netajím sa tým, že patrím k tej druhej skupine).

Vložím sem aj dva obrázky, ktoré som videl dnes na faccebooku

Zdroj fb
Myslím si, že ten text má logiku.

Zdroj fb
Prikláňam sa k prvej variante.

Náhodne uvediem názory niektorých čitateľov, aké je ich stanovisko k testovaniu a očkovaniu:

„Komunitné šírenie na terasách sa opäť rozbehne. Rýchlo nakúpiť ponožky, ostrihať, príde zatvorenie“ :-DD

„mi stale nedochadza , ze oveckam to nedochadza , to s tymi spilkami do nosa :))))))))) do nosa hej , a pluvnut na vatu nie , virus v nose je nakazlivejsi ako v slinach :))))))))) je to na tazky smiech , a ze este sa najdu ovecky na testiky dennodenne :))))))))) … situacia : no ahoj , idem do obchodu , ale pred obchodom zajdem na test ci som ok :))))))))) sa neda z toho nepucit“ :)))))))

Môj názor: „Tiež sa mi nepáči to špáranie v nose, ale nemyslím si, že týmto spôsobom sa podporuje vzostup nakazených vírusom. V mnohých krajinách sa občania netestujú a aj tak tam stúpa počet nakazených a bohužiaľ aj úmrtí, takže nič netreba podceňovať.“