Z komunistu sa stal demokrat, z ateistu katolík

30. apríla 2021, kormidlo, 17. Novembra sme mali aj my podobne protestovať ako Francúzi

Dnes nevyvíjame nič, sme iba montovňa automobilov, „kapitalizmus“ mal lepšiu iba jednu vec: dokonale prepracovanú a účinnú propagandu, ktorou dokázal nakaziť našu spoločnosť a dostal osprostený dav do ulíc, kde sa štrngajúcimi kľúčmi pripravil o všetko.

Ukážte mi jediný národ našej veľkosti, ktorý dokázal vyrábať a vyvíjať prúdové lietadlá, dopravné lietadla, atómové reaktory, lokomotívy, trolejbusy, autobusy, traktory, radary, motocykle, osobné automobily, špičkové zbrane, tkáčske stroje, poľnohospodárske stroje, obrovské turbíny, nákladné automobily, námorné lode, tanky, špičkové sklárske a porcelánové výrobky, podieľať sa na vesmírnom výskume a vyrábať kvalitnú oceľ a hutnícke výrobky. Dnes nevyvíjame nič, sme iba montovňa automobilov.

Stále ohováraní „súdruhovia komunisti“ za „socializmu“ vo vojnou zničenom Československu:

Neviem kto je autorom tejto správy, ale mnoho veci, ktoré napísal sú pravdivé a mali by si to prečítať všetci, ktorí socializmus nezažili. Našiel som to na fb.avšak musím podotknúť, že mnoho z toho som podobným spôsobom napísal ja v niektorom z mojich blogov, takže mi to pripadá tak, že to opísal z môjho blogu.

Podľa mojich skúsenosti si dovolím povedať malú poznámku: komunisti spravili veľkú chybu, že žrali všetko, čo im diktovala Moskva, mali sa vykašľať na veriacich a nemali im podkopávať ich vieru v Boha, ak by Cirkev a veriacich nemoralizovali, tak ani ten prevrat by nebol nastal. Druhou a veľkou chybou komunistov bolo, že to strašne preháňali s tou železnou oponou, mali nechať tých, ktorým sa nepáčil ich totalitný systém (treba priznať, že bol totalitný) aby išli na Západ za tým svojim vysnívaným lepším zajtrajškom o ktorom boli presvedčení, že im tam budú z neba padať pečené holuby a kvôli tomu boli schopní riskovať aj svoj život pokusom ujsť nelegálne cez hranice.

PS

V bývalom režime som prežil 37 rokov, takže som presvedčený o tom, že čo som napísal je pravda a ak mi moje presvedčenie bude chcieť niekto vyvrátiť, tak to bude iba taký človek, ktorý sa pchal papalášom do análu – a to iba preto, že za to od nich očakával špeciálne výhody. A bohužiaľ takýto systém mnoho Slovákov využíva aj pri tom dnešnom zriadení.