Takže poďme špekulovať ako to dopadne s Matovičom 10. marca?

5. marca 2021, kormidlo, "Vražedné útoky" medzi polit. stánami pred voľbami do NR SR

Politológovia predkladajú rôzne scenáre ako dopadne koaličná kríza: Rekonštrukcia vlády, jej pád, výmena Matoviča či Krajčího???

Veronika Remišová povedala, že ani jeden z koaličných partnerov si pád vlády neželá, ale zároveň dodala, že aj táto možnosť je na stole. „Za ľudí požadujú výmenu ministra zdravotníctva, šéf liberálov hovorí o rekonštrukcii vlády, ale aj o tom, že Igor Matovič by mal zvážiť svoje pôsobenie na poste premiéra. Na stole majú byť mená všetkých ministrov a nie je vylúčené, že sa bude debatovať aj o výmene premiéra.“

Politológ Radoslav Štefančík sa vyjadril, že kroky vlády, ktorej predsedá Igor Matovič, ťažko predvídať: „Pretože predseda OĽaNO sa správa často ako neriadená strela. Rozhoduje sa pod vplyvom emócií, bez vlastnej sebareflexie. Je zjavné, že často svoje predstavy vníma ako názory celej vládnej koalície, hoci to nie je pravda. Keďže jeho rozhodnutia sú iracionálne, sú pod vplyvom aktuálnych emócií, je ťažké predpovedať kroky racionálnou analýzou,“viac v tomto zdroji: koalicna-kriza

Rozmýšľam nad vyjadreniami politológa a hovorím si, že mal by zvíťaziť zdravý sedliacky rozum, aby zostal vlk sýty, ale aby aj ovca zostala celá, čiže v tomto prípade tou ovcou by bol Matovič.

V podstate sa stotožňujem s názorom politológa – Matovič sa správa naozaj ako neriadená strela, no doplnil by som to ešte tým, že sa správa ako puberťák, ktorému rodičia odmietli vec, na ktorej on neodkladne trval.

Podľa mňa by bolo najideálnejšie aby sa Matovič premiérskeho kresla vzdal, ale všetci veľmi dobre vedia, že ak by toto spravil, tak padne celá vláda. – Celé je to iba politické divadlo na odpútanie závažnejších problémov.

Myslím si, že nakoniec to skončí tak, že odvolajú ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, potom budú môcť tvrdiť, že spravili kompromis. 🙂

Proste prvé dejstvo divadla vládnej koalície skončí a o pár dni sa začne pripravovať druhé dejstvo, aby sa nepovedalo, že vláda nič nerobí.