Jeden z Matovičových poslancov už dostal rozum

8. decembra 2020, kormidlo, 12 rokov stačilo

Pohár trpezlivosti poslancovi Kaplanovi už prekypel, včera verejne oznámil, že vystupuje z OĽaNO. Vyjadril sa, že „stratil to najpodstatnejšie, čo ho s hnutím spájalo, a tým je presvedčenie, že háji správnu vec.“

Zdroj: pravda.sk  – uvádza, že hnutiu okrem iného vytýka, „že napriek deklarovanému boju s korupciou došlo po voľbách k vymenovaniu bývalej riaditeľky Daňového úradu v Michalovciach Anny Bilecovej za generálnu tajomníčku služobného úradu ministerstva vnútra.“

Zdroj: fb

Bilecovej sa v tom čase vytýkalo prepojenie na obvineného v kauze karuselového podvodu s DPH. Bilecová odmietla byť ďalej „terčom verejného lynču vedeného bez akýchkoľvek relevantných dôkazov“ a preto sa vzdala svojho postu.

Kaplan na svoju obhajobu uviedol, že po jeho angažovaní proti nominácii Bilecovej sa akoby stal v hnutí zo dňa na deň zradcom, ktorý má neukojené ambície. Čelil osobným vyhrážkam, anonymom, obťažovali jeho manželku a vrchol všetkého bolo, keď ho celé dni sledovala NAKA. (A to nie len jeho, ale aj ďalších jeho kolegov, keď pripravovali reportáž s Andrejom Bánom.)

Poslanec poukázal aj na „ďalšie obrovské prešľapy“, spomenul vedenie Slovenského pozemkového fondu (SPF), pretrvávajúcu korupciu na hraniciach či „kšefty na rómskych deťoch“ na súkromnej škole v Trebišove.

PS

Z uvedeného je zreteľné, že OĽaNO zneužíva NAKA na politické ciele! (Či?)