Pán Matovič, v Rakúsku žijú ľudia bez strachu a obmedzení

26. októbra 2020, kormidlo, Koronavírus - pliaga 21. storočia

Všetko je tam otvorené, život tam funguje normálne, sú otvorené reštaurácie, kaviarne, nákupné centrá a aj fitness centra. Ľudia žijú bez strachu a obmedzení a rúška nosia iba v interiéri a hlavne nikto ich nekontroluje. Polícia a politici sa im nevyhrážajú pokutami a ani inými represiami.

A, čo je najdôležitejšie Rakúsko má ďaleko viac pozitívnych a aj hospitalizovaných ľudí ako Slovensko. Lenže rakúski politici ľudí skôr povzbudzujú a upokojujú a nikto nikomu neprikazuje, aby sa zúčastnil pilotného testovania s 50 percentnými antigénovými testami – (čiže s testami o ktorých je až príliš veľa pochybnosti). – Viem budete mi oponovať, že testovanie u nás je dobrovoľné, lenže aká je to dobrovoľnosť, keď Slovák bez potvrdenia s negatívnym výsledkom na Covid-19 nemôže chodiť do práce?!

Máme sa na to pozerať tak, že Rakúsko je bohatá krajina a preto jej politici sa nemusia tak obávať o pokles štátnej ekonomiky ako my Slováci?

Naozaj sa dá test na Covid-19 v pohode zvládnuť? – Pozrite si video na ktorom reporterka SME skúsila antigénový rýchlotest – od nepríjemného odberu, po výsledok:

Skúsili sme antigénový rýchlotest

Antigénové testy sú rýchle. Výsledok máte už po 25 minútach od odobratia vzorky. Človek sa však nevyhne sterom z nosohltana, hoci si mnohí ľudia myslia, že pri antigénovom teste stačí vzorka sliny.

Pol milióna antigénových testov nakúpilo aj Slovensko. Použili sa aj pri testovaní zdravotníkov v nemocniciach alebo v domovoch sociálnych služieb. Stáli takmer tri milióny eur s DPH.

Rýchlotestovanie podstúpila aj reportérka denníka SME Daniela Hajčáková – video sme natočili od nepríjemného odberu až po vyhodnotenie.

„Antigénové rýchlotesty sú dobré na rýchle orientačné stanovenie v poľných podmienkach. Ako vyplýva z ich názvu, ich najväčšou prednosťou je rýchlosť. Žiaľ, majú aj nevýhodu, že sú menej presné ako klasické laboratórne PCR testy,“ hovorí nám riaditeľ siete laboratórií Alpha medical Peter Lednický, ktorý nás celým procesom testovania aj sprevádzal.

Pán premiér, viem situácia je vážna, ale týmto riešením resp. nariadením vlády sa docieli iba to, že pribudne veľké množstvo nezamestnaných ľudí, skrachujú mnohé firmy a taká situácia vyvolá veľké nepokoje, potom Vám na protestujúcich občanov nebudú stačiť ani vodné dela. Zatiaľ to príliš nebádať, takže nájdu sa aj takí chytráci, ktorí túto situáciu vykresľujú vtipnými príspevkami ako napr. tento:

Zdroj: fb

No o týždeň o dva sa môže situácia rapídne zmeniť, a ak k tomu dôjde, tak nás Boh ochraňuj.

PS

V debate ma jeden čitateľ vyprovokoval k tomu, že sem vkladám aj obrázok s textom:

Zdroj: fb

Tu je vyjadrenie čitateľa, ktorý ma k tomu vyprovokoval: „A môžem ti len pritvrdiť a odkázať, že tento tvoj elaborát je len paškvil ne zakladajúci sa na pravde !!!“