Majskému „naparili“ deväť rokov

29. júla 2020, kormidlo, Aj takto si politici "vážia" svojich voličov

Je to výsmech všetkým slušným Slovákom. Ak sedliak nezaplatí daň za to, že predal kravu, aby mal na darčeky pre vnukov, tak ho vedia stíhať až kým sa neobesí. A tu sa berie ohľad na zdravotný stav zločinca, ktorý pripravil mnoho ľudí o celoživotné úspory. Prečo? Už dávno mu mali zhabať majetok aj celej rodine, a on mal hniť v base. Ak je chorý, tak aj v base majú ošetrovňu a možno aj nemocnicu. Trestné orgány berú ohľad, že sa nedožije prepustenia z basy. No a čo? Mnohí z tých ľudí, čo ich okradol sa nedožili ani toľko čo on.

Druhé pojednávanie s Jozefom Majským sa skončilo vynesením rozsudku. Majský na súd neprišiel média uviedli, že mal by byť hospitalizovaný v českej nemocnici.

Trojčlenný senát Najvyššieho súdu odvolanie Majského proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu v Pezinku zamietol. „Majský bol uznaný vinným a súd potvrdil 9-ročný trest. Rozsudok je právoplatný.“

Majskému sa neráčilo dostaviť ani na súd, rozhodnutie súdu si nevypočul a ešte stále je v Českej republike. Súd tak rozhodol v jeho neprítomnosti.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta sa neobáva, že by Jozef Majský, nenastúpil do výkonu trestu. – Takých vyhlásení sme v nedávnej minulosti počuli už niekoľko, a nakoniec sa právoplatne odsúdení zločinci jednoducho vyparili do krajín z ktorých bol veľký problém doviesť ich späť na Slovensko. – Jedným z najčerstvejších prípadov je prípad Mišenko – v ktorom sa potvrdilo, že Mišenka v skutočnosti má rakúske štátne občianstvo, preto jeho vydanie na Slovensko nie je možné. – Takže naozaj máme veriť prokurátorovi Šantovi, že Majský do výkonu trestu nastúpi?!

Vláda Igora Matoviča by sa mala okamžite zaoberať prokurátorovým návrhom a bude sa musieť zmeniť právny titul vydávacieho konania v súvislosti s európskym zatýkacím rozkazom na Majského. Proste právny titul vydávacieho konania sa musí čo najskôr zmeniť, lebo už nejde o vydávacie konanie na konanie ako také, ale len na výkon trestu, ale postupy sú veľmi podobné, len sa mení právny titul. Viac v tomto zdroji: spravy.pravda.sk

Veronika Remišová (Za ľudí) ukazuje na „aroganciu, korupciu a obrovské zlyhanie práva na Slovensku. – Majský sa spravodlivosti vyhýbal všetkými možnými prostriedkami, ktoré mu umožňoval systém“. Poukázala hlavne na to, že Majský je odsúdený po viac ako 17 rokoch súdneho procesu a vo vyspelej demokracii podľa nej nie je možné, aby bola spravodlivosť „taká nemohúca a poplatná, ako sa ukázalo v Majského prípade“. Remišová verí, že sa im spoločne podarí spravodlivosť ozdraviť tak, aby sme na Slovensku žiadny ďalší prípad ako Majský nemali. – No ja na rozdiel od Remišovej neverím, že v blízkej budúcnosti sa to zmení, hlavne, keď vidím akými nepodstatnými vecami sa Matovičova vláda zaoberá.