Premiér Matovič považuje výmenu prednostov OÚ za očistenie štátnej správy

7. júna 2020, kormidlo, aj toto nám priniesla Nežná revolúcia

Pán premiér, pekne sa to počúva resp. číta, keď hovoríte, že ľudia v štátnej správe nemali šancu postúpiť na vyššie miesta hoci nato mali prax a hlavne odbornosť. – Viac v tomto zdroji: spravy.pravda.sk – Idete vymeniť všetkých 72 prednostov okresných úradov (OÚ) a všetko ostatné bude rozhodovať čisto odbornosť. Myslím, že hodne Slovákov nato čaká, aby ste tých ľudí, ktorí tam sú a ich jedinou legitimáciou je, že majú správnu farbu straníckej knižky, aby ste ich bez hanby vyhodili.  Lenže kde je záruka, že sa na tie miesta nedostanú ľudia verní vášmu hnutiu?! Aj ja schvaľujem očistenie štátnej správy, len sa obávam, či to nebude opäť po straníckej línii… už len to, že šéfovia úradov majú byť podľa Vás predĺženou rukou ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO), už toto samo o sebe málo koho presvedčí, že ich podriadení budú apolitickí odborníci. – Vy sám ste zatiaľ nevedel povedať, na koľko postov už majú vybraných ľudí, podľa Vás to má na starosti poslanecký klub hnutia. – Zas to bude iba Vaša poistka, že ak na niektorý úrad dosadia niekoho z Vášho hnutia, tak Vy sa z toho vyzujete a vyhovoríte sa, že takto rozhodol poslanecký klub a nie Vy.

Danglár 24.8.2009 - Karikatúra 24. 08. 2009 - Archív kresieb ... nazory.pravda.sk

Danglár 24.8.2009 – Karikatúra 24. 08. 2009 – Archív kresieb …
názory.pravda.sk  – Karikatúra je spred 11-tich rokov, ale perfektne vystihuje aj terajšiu situáciu. 🙂

Pán Matovič, pre objektívnosť sem vložím dva príspevky z debaty pod uvedeným zdrojom, aby ste sa mohli presvedčiť, že nie len ja neverím, že toto sa bude diať transparentne – čiže akú má kto odbornú kvalifikáciu na daný úrad a nie po straníckej línii:

  1. „Stranícka knižka rozhoduje a rozhodovala, tak to bolo za komunizmu, za Mečiara, Dzurindu, Radičovej, Fica a tak to bude a už aj je za Matoviča. Stači sa pozrieť na hovorkyňu ministra Mikulca – ,je to partnerka Jaroslava Naďa z oľano či na nového šéfa banského úradu – okresný funkcionár Sas, dokonca už aj Galko ma flek. Ešte niečo pre Nataliu Blahovu by trebalo.“
  2. „Choré! Nezabudnúť na transparentnosť. Kto toto zastaví? Azda duch svätý. Nech netvrdí, že všetci prednostovia sú špinaví, ak chce očistu. Doplatia na to aj tí, ktorí si svoju prácu robia zodpovedne. Všetci traste sa! Ďalšie bu bu bu. Zbohom Slovensko. Hotová anarchia.“ – A takýchto príspevkov by som tu mohol vložiť najmenej pätnásť.