Prizná si Matovič chybu, ak druhá vlna nebude?

29. mája 2020, kormidlo, COVID – 19 (koronavírus)

Epidemiológovia a virológovia tvrdia, že príde druhá vlna epidémie, lenže ich tvrdenie je založené na pandémii tzv. Španielskej chrípky spred sto rokov.

Prednosta kliniky v B. Bystrici MUDr. Vladimír Malec tvrdí, že žiadna druhá vlna nebude! „Keby sa politici priznali, že epidémia kvôli ktorej padajú ekonomiky celého sveta a rastú počty nezamestnaných, bola len čosi ako ľahšia chrípka, ROZZÚRENÍ ĽUDIA BY ICH ZLYNČOVALI! Preto ľudí ďalej strašia.“ – Viac v tomto zdroji:cz24.news

Doktor Malec sa so svojim tvrdením opiera o výskum dvoch britských vedcov, ktorí sa podrobili kritickému skúmaniu 9 chrípkových pandémií (od roku 1889 dodnes) a zistili, že len v piatich prípadoch bolo možné hovoriť o druhej vlne, pričom len v dvoch prípadoch bola horšia ako tá prvá. (COVID19 nie je chrípkový vírus! Patrí do úplne inej skupiny). Ďalším dôležitým faktom doktora Malca je tvrdenie: „Ani včasná a prísna karanténa, ani dobre pripravené zdravotníctvo za nízkym počtom infikovaných aj nízkym počtom úmrtí celkom určite nie sú, aj keď sa nám to snažia epidemiológovia nahovoriť. Hlavne keď je oboje sústredené na určitú oblasť vzájomne geneticky príbuzných etník. Napokon, to že rozdielny priebeh epidémie je viazaný na genetiku potvrdzuje aj výrazne rozdielny počet úmrtí u čiernych a bielych Američanov.“

Z môjho laického pohľadu mi to vychádza tak, že tá druhá vlna by mohla prísť iba v tom prípade, ak by poniektorí Slováci (po otvorení hraníc) vycestovali do krajín v ktorých pandémia vrcholí resp. nie je na ústupe, tam by sa nakazili vírusom Covid-19 a ten by priniesli naspäť na Slovensko. Lenže, ak by sme tomu chceli predísť, tak v takom prípade by sme sa museli izolovať od okolitého sveta nielen zopár mesiacov, ale aj rokov. Takže máme na výber?

Ak by Matovič priznal svoju chybu, že epidémia bola len čosi ako ľahšia chrípka – kvôli ktorej padajú ekonomiky celého sveta a rastú počty nezamestnaných – tak nepochybujem o tom, že mnohí rozzúrení Slováci by ho zlynčovali – preto ľudí naďalej straší.