Pán Fico, skončíte ako Vladimír Mečiar a Mikuláš Dzurinda

27. mája 2020, kormidlo, ak je politik na vysokom poste myslí si

Hrob pre svoju stranu ste si vykopali už vtedy, keď ste premiérske kreslo prepustili Pelegrinimu. Každý politik musí pamätať nato, že aj v jeho strane sa schováva had, ktorého si neradno pripustiť na svoju hruď. Vás opozícia dotlačila k tomu, že ste toho Vášho hada príliš zviditeľnili a teraz je už len otázkou času, že Vaša strana bude mať generačnú výmenu a Pelegriniho okrem Banskobystrického samosprávneho kraja podporia aj ostatné kraje.

Zdroj: fb

Zdroj: fb

Tvrdíte, že viete, čo robiť a ste pripravený zmeniť aj model svojho správania sa. Avšak podľa mňa prišli ste s tým už príliš neskoro lebo tí, ktorí pretláčajú svoje osobné ambície už nemajú kam cúvnuť, veľmi dobre si uvedomujú, že v takom prípade by ako členovia strany definitívne skončili, avšak vidia veľkú šancu nato, aby uspeli, hlavne, keď aj koaličné strany resp. ich voliči ich v tom podporujú.

Je najvyšší čas prestať sa oháňať tým, že ste stranu založili, že toto je Vaše dieťa – svojim odchodom dáte svojej strane šancu a nádej na lepšiu budúcnosť – zároveň naplníte aj Vaše slová, že Smer bude silnejší, zvýši sa koaličný potenciál strany a vytvorí sa priestor novým politikom, ktorí sú pripravení bojovať.

Pán Fico, oháňať sa tým, že strana Smer nedovolí, aby sa sociálny štandard obyvateľov znižoval minimálnou mzdou, Zákonníkom práce a 13. dôchodkom je príliš okaté, hlavne teraz, keď ekonomika štátu kvôli pandémii rapídne padá, ale súhlasím s tým, že do Zákonníka práce by sa vstupovať nemalo, hlavne ak by sa tým znížila minimálna mzda. Ak chcete udržať tento štandard, hádam by nebolo od veci presadiť, aby sa na tieto účely využili eurofondy. Aj europarlament uznal, že pandémia spôsobila veľké ekonomické straty v krajinách EÚ, takže podľa mňa by to nemal byť problém.