Matovič na Pelegriniho si ešte nedorástol

27. apríla 2020, kormidlo, správa sa tak isto ako keď bol v opozícii

Potom, keď si prehral v popularite s bývalým premiérom Pellegrinim, tak si zverejnil súkromný obsah šuflíka expremiéra, avšak za tento status si si vyslúžil peknú dávku kritiky.

Svojim príspevkom si ponúkol viac ako 150-tisícovému publiku – ktoré máš na sociálnej sieti – pohľad do jedného z kancelárskych šuflíkov. Nie je to len tak hocijaký šuflík, ale priamo z kancelárie premiéra. „Nuž a teraz som otvoril jednu dosiaľ neotvorenú v “spálni”,“ píšeš sarkasticky. – Ďalej pokračuješ: „Niečo napísané parúsky, niečo o bejbíz, nejaký gélik vo flaštičke, nejaké káblikytak, keď ho niekde stretnete, tak ho pošlite pre jeho “inštrumenty”,“ a dodal si, že sa bojíš otvoriť ďalšie šuflíky.

Avšak pod Tvojim príspevkom sa začali objavovať komentáre ľudí a z pôvodných povzbudzujúcich slov, ktoré zvyčajne mávaš pod statusmi, sú odrazu komentáre, ktorých odkaz sa Ti ani zďaleka nemusí páčiť a dávajú Ti jasne najavo, že si to takpovediac prestrelil.

Zdroj: Facebook - viac komentovať to už ani nie potrebné.

Zdroj: Facebook – viac komentovať to už ani nie potrebné.

Politológ Radoslav Štefančík z Ekonomickej univerzity v Bratislave sa k Tvojmu statusu okrem iného vyjadril nasledovne: … „Ale možno by som odporučil aj vyjadrenie nejakého psychológa.“

Tvoj status čítajú aj niektorí členovia Smeru a tí aj patrične reagujú. Matúš Šutaj Eštok za Tvojim zverejnením vidí snahu zviditeľniť sa po víkendovom prieskume agentúry Focus: „Igor Matovič nedokáže zniesť, že Peter Pellegrini bol podľa prieskumu dvakrát úspešnejší ako on v boji s koronakrízou, a tak mu pri svojej chorobnej pomstychtivosti ide prehľadávať šuflíky a fotiť ich na Facebook,“ píše Eštok. Zdroj: topky.sk

V prieskume sa pýtali respondentov, ktorý premiér by podľa nich zvládal koronakrízu lepšie? Výsledky pripisujú víťazstvo Pellegrinimu vo výške 37,6 % a Tebe len 21,6 % opýtaných.

Podobne sa o Tvojom statuse píše aj v tomto článku: hlavnespravy.sk – Matovič dnes opäť pripomenul: „Obyčajná rómska osada sa stala vzorom pre celé Slovensko.“ Premiér tiež zverejnil „spálňový šuplík“ Pellegriniho. Ide o pomstu za včerajšok? „Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v pondelok v statuse na Facebooku zdôraznil, že Slovenská republika patrí medzi krajiny, ktoré zvládajú ochorenie COVID-19 najlepšie“ – nezabudol si sa posťažovať, že aktuálne sa začína šiesty týždeň funkčného obdobia novej vlády, ale Ty máš trochu pocit akoby už šesťdesiaty šiesty. K tomu si ešte dodal, že už viackrát si si dal aj otázku, či to má zmysel… Ale, že „do normálu Ťa vždy priviedlo uvedomenie si zodpovednosti za zdravie a životy ľudí a túžba naozaj urobiť zo Slovenska krajinu, kde budeme radi žiť.“

V nedeľu na svojom Facebooku si komentoval aj svoj vzťah s hlavným hygienikom Jánom Mikasom, s ktorým rokuješ o aktuálnych opatreniach každý deň. Publikoval si fotografiu, na ktorej je Mikas prirovnávaný ku Budovi Spencerovi: „Mám Buda rád… a ten slovenský je tiež fajn chlapík,“ – takto si to uznal.

V inom statuse si opätovne zdôraznil, že rómska osada je vzorom pre celé Slovensko: „V sobotu som nestihol zavesiť … obyčajná rómska osada sa stala vzorom pre celé Slovensko … a som tomu nesmierne rád. Disciplína a zodpovednosť napriek zúboženým podmienkam, v ktorých žijú, im dovolila vyhrať nad koronou.“ – Tento Tvoj výrok mi pripadá ako by si nim chcel povedať, že na tom má veľkú vinu majorita, že žijú v takých zúbožených podmienkach.

K tomuto textu už naozaj niet čo dodať.

K tomuto textu už naozaj niet čo dodať.

Alojz Hlina Ťa na sociálnej sieti upozornil, že slovenská ekonomika umiera. „Vláda vymenuje do vysokej štátnej funkcie niekoho, čo má čo do činenia s DPH-áčkarskou lúzou. Dnes sme čakali na to reakciu. A premiér rieši šuflíky, gél. On vie prečo to napísal, presne vie. Freud je Freud.“ – „Plus po včerajšej prehre v ankete, sa musel Pellegrinimu pomstiť… Neskutočne zákerný. Neskutočne nechutný.“ Uviedol na Tvoju adresu Alojz Hlina.

Na Tvoj status reagoval aj poslanec Smeru Matúš Šutaj Eštok: „Igor Matovič nedokáže zniesť, že Peter Pellegrini bol podľa prieskumu dvakrát úspešnejší ako on v boji s koronakrízou, a tak mu pri svojej chorobnej pomstychtivosti ide prehľadávať šuflíky a fotiť ich na Facebook,“ napísal v úvode poslanec. – „Ešte aj malé dieťa sa hanbí, keď sa hrabe v cudzích veciach, len predseda vlády Slovenskej republiky sa tým ide verejne pochváliť,“ upozornil. – „Viete si predstaviť, že by takúto fotografiu zverejnil ktorýkoľvek svetový politik? Trapas je to o to väčší, že odfotené veci Petrovi Pellegrinimu nikdy nepatrili a boli tam už pred jeho nástupom. Mnohí dúfali, že vlastné smradľavé ponožky bola posledná nechutnosť na premiérovom profile, ale ten zjavne nemá žiadne medze,“ dodal Šutaj Eštok.