Osady s nakazenými ľuďmi sa musia riešiť tak, ako to robia v Singapure!

26. apríla 2020, kormidlo, COVID – 19 (koronavírus)

V piatok v Žehre pribudol ďalší pozitívne testovaný občan, preto si osada na otvorenie bude musieť ešte počkať. Hlavný hygienik sa vyjadril, že Žehra bude v karanténe ešte minimálne týždeň, ak nie dlhšie, ale bol by veľmi rád, aby aj naďalej ľudia z osady boli obozretní, aby čo najmenej mali strety s inými komunitami a opäť do osady ten vírus nepriniesli.

Bývalý splnomocnenec vlády pre rómsku komunitu Peter Pollák zrátal otestovaných ľudí v rómskych komunitách, dosiaľ ich bolo približne šesťtisíc, koronavírus identifikovali v 23 prípadoch, v zdravotníckych zariadeniach je aktuálne šesť pacientov. V Žehre podľa neho osadníci nedodržiavajú karanténu a sú nedisciplinovaní.- Zdroj: pravda  O našom rómskom etniku sa naši politici neradí rozprávajú a ak im niekto, čo len trochu naznačí, že v rómskych osadách by sa mali robiť ráznejšie opatrenia, tak sa obhajujú tým, že toto je diskriminácia etnickej menšiny – dokonca takých ľudí označujú za fašistov lebo vraj sú rasovo neznášanlivý. Proste nikto z nich nechce počuť pravdu o segregácii Rómov. Hoci nie som sympatizantom Kotlebovej strany, tak musím povedať, že v národnej rade sa jeho poslanec k rómskej segregácii vyjadril naozaj presne: Mazurek naložil Zitňanskej a Nicholsonovej v parlamente! Dajte svoje deti do tried s osadníkmi! – Matovičová Vláda chce rozdeľovať deti neprispôsobivých rodičov do škôl medzi deti slušných rodičov. Takto to v statuse v skratke vysvetlil poslanec NRSR Milan Mazurek. –  Vo výsledku to znamená, že sa Matovičova vláda bude snažiť o desegregaciu školstva. Zámer všetkého je zlepšiť stav komunity neprispôsobivých občanov na Slovensku. – Mazurek s týmto zámerom súhlasí. Na druhej strane hovorí aj o tom, aby sa, aj deti „vládnych mudrlantov“ učili s osadníkmi. Mal tým na mysli vládnu poslankyňu Za Ľudí Janu Zitňanskú či Europoslankyňu Nicholsonovu, ďalej pokračoval: „V programovom vyhlásení vlády sa proklamuje zámer tzv. „Desegregovať“ školstvo s cieľom zlepšiť stav komunity neprispôsobivých občanov na Slovensku. V preklade to len znamená, že budú viac rozdeľovať deti neprispôsobivých rodičov z osád, do škôl medzi deti slušných rodičov“ – s veľkým nadšením o tom hovorila poslankyňa strany Za ľudí Jana Žitňanská, a preto som vyzval všetkých vládnych mudrlantov, aby šli príkladom a dali svoje deti do škôl, kde budú v triedach s týmito osadníkmi. Veď prečo majú byť sociálne experimenty vykonávané na našich deťoch a ich ratolesti budú v drahých súkromných zariadeniach? – Zdroj: capital.sk Mazurek vyzval ministrov a poslancov z vládnej koalície, aby svoje deti dali do škôl spoločne s osadníkmi. – Video: youtube.com/

Čo myslíte, pôjdu vládni politici všetkým príkladom a dajú svoje deti medzi osadníkov?

Škoda, že denník PRAVDA nezverejňuje aj informácie v ktorých o koróne Covid-19 hovoria aj ľudia, ktorí s ňou majú dostatočné skúsenosti, medzi nich určite patrí aj slovenská lekárka zo Singapuru, ktorá upozorňuje kompetentné orgány, že vláda v Singapure neuvoľní opatrenia, inak by ľudí neochránili a ekonomika potom padne aj tak!

Andrea Rajňáková je Slovenka, ktorá už dlhé roky ako lekárka pôsobí v Singapure – krajine, ktorej sa v 2003 podarilo poraziť pandémiu SARS a do apríla ukážkovo čelila aj rozmáhajúcemu sa koronavírusu. Zo dňa na deň však počet pozitívnych prípadov dramaticky stúpol. Mesiace sa im darilo udržať počet nakazených na uzde, za vzor efektívneho boja s vírusom ich pokladal celý svet. Pred niekoľkými dňami ale číslo infikovaných závratne stúplo a pribudlo 1426 nových pacientov, na čo okamžite radikálne zareagovali. Čo sa stalo, ako sa s nákazou v Singapure vyporiadavajú a aký postup odporúča Slovensku, sa dozviete v rozhovore: „Sú to ľudia, ktorí majú nízke vzdelanie, nemali pocit, že musia chrániť seba či ostatných. Nenosili masky, nemajú silné hygienické návyky, a tak to rozniesli medzi sebou,” opísala v podcaste Andrea zahraničných pracovníkov, ktorí v Singapure opäť rozšírili koronavírus a v priebehu dvoch nocí ich museli zachytiť a oddeliť od zvyšku zdravých ľudí.

Z videí sa v prvej časti rozhovoru dozviete: 

A v druhej časti sa dozviete: