Kto dnes najviac kydá na Matoviča – je in

6. apríla 2020, kormidlo, ale uveriť im môžu iba hlupáci

Snáď nemusím vysvetľovať z ktorej politickej strany fúka vietor. Fico pred médiami po parlamentných voľbách prehlásil, že sa nebude správať tak, ako sa správal Matovič, kým bol v opozícii, skôr sa budú snažiť byť nápomocní v každej oblasti. – Avšak nezabudol podotknúť, že ak vládna koalícia bude robiť chyby, tak nato tvrdo poukážu.

Neviem, či bol nejaký prípad, ktorým by Fico kladne hodnotil Matoviča (od chvíle, keď sa ujal funkcie premiéra), ale tých negatívnych hodnotení by sa dalo rátať v desiatkach, pritom je Matovič vo funkcii ešte príliš krátko, aby sa to dalo takto hodnotiť. Ako príklad uvediem tento zdroj: //www.24hod.sk/ – Fico: „Toto je špehovací zákon. Cez mobily budú sledovať pohyb nakazených s koronavírusom.“ – Matovič to vysvetlil nasledovne: „Nebojte sa, veď by nás zjedli, keby sme tu spustili nejaký Big Brother, že budeme sledovať ľudí. Nepotrebujeme sledovať, kto komu telefonuje, čo telefonuje a aké správy si posiela,“ – podľa premiéra bude jedinou informáciou, ktorá teraz štát zaujíma, „kde sa nakazený človek predtým pohyboval“. – Fico to doplnil: „Toto je špehovací zákon, keď Matovič ešte pred vymenovaním za premiéra chodil na krízový štáb, vyzýval štát, aby poslali SMS každému, kto sa vrátil z Talianska a iných rizikových krajín.“ – Návrh zákona vyvolal búrlivú debatu v parlamente. Robert Fico proti nemu protestoval: „Vládni politici chcú zneužiť situáciu a dostať sa k najcitlivejším informáciám o občanoch.“ – Iba ma tak napadlo, z čoho ma Fico takú veľkú obavu? Nebolo to skôr z toho, že sa dozvieme viac o jeho spolupráci s talianskou mafiou ‚Ndrangheta?

Fico vyhlásil, že vládna koalícia by mohla zákon zneužiť proti opozícii. – Je to zákon špehovací, je to najhrubší zásah do ľudských práv – doplnil to takto: „Predsedom parlamentu je človek, ktorý mal kontakty s mafiou. Predsedom vlády je človek, ktorý preukázateľne spáchal daňové zločiny. Chápem, že títo ľudia majú záujem vedieť, čo si ľudia píšu do esemesiek a čo si hovoria do telefónov,“ – pokiaľ by som nepoznal Ficovu minulosť, aj by som sa k jeho tvrdeniam priklonil, ale človek, ktorý je dodnes podozrivý z toho, že spolupracoval s talianskou mafiou – ‚Ndrangheta, – zdroj:/www.sk/ – má v takom prípade morálne právo hovoriť o Matovičovi, že mal kontakty s mafiou?!

P.S.

Smutné a opovrhnutia hodné je aj to, že už je veľa takých ľudí, ktorí veľmi rýchlo zabudli na napáchané zlo stranou Smer- SD – a aby získali veľa plusových bodov v debatách, tak takisto sa prikláňajú ku kritikom strany Smer-SD kydanim na premiéra Matoviča, hoci v mnohých prípadoch je vidieť, že neoprávnene. (Samozrejme aj ja Matovičovi nezostávam nič dlžný, ak vidím, že niektoré jeho rozhodnutia sa nespájajú s jeho predvolebnými sľubmi, ale ako sa hovorí, čo je veľa, tak to je už príliš).