Založ si blog

Matovič, chyba je najskôr v Tvojich poradcoch

Veru tak, musíš vymeniť svojich poradcov, lebo nakoniec veľmi skoro skončíš v Dunaji, podobne ako si sa vyjadril k rýchlotestom objednaných Pelegrinym z Číny, a Ty si ich chcel nahádzať do Dunaja. Paradoxom je, že tie rýchlotesty na rozdiel od Teba chcela od nás odkúpiť Česká republika.

Už po niekoľkých dňoch sa Ti podarilo dostať do stavu, do ktorého sa iní dostávajú mesiace či roky. Posťažoval si sa, že ľudia nedoceňujú Tvoju prácu. Máš pocit, že kritika médií, ktoré sa pri niektorých Tvojich krokoch objavuje, že nie je spravodlivá. Vyčítajú Ti nedodržiavanie termínov tlačových besied, spanilú celodennú jazdu po štátnych hmotných rezervách, kam si mohol poslať na kontrolu niekoho iného, a chaos okolo navrhovaných opatrení. Obhajuješ sa, že robíš, čo môžeš. Otázka je, či to všetko musíš robiť?

Bolo by už načase odsunúť stranícku politiku nabok, teraz je predsa len dôležitejšia súdržnosť celej krajiny a sústredenie sa na podstatné problémy… ak sa domnievaš, že podstatné je hneď po voľbách pokračovať vo volebnej kampani, tak ako robil Donald Trump, potom tu nemôže byť o žiadnej súdržnosti a sústredení sa na problémy ani reči. Ak je pre Teba dôležité neustále sa iba sťažovať, že predošlá vláda Ti nič nenechala, tak v tom prípade len zbytočne vytváraš konflikt v spoločnosti. Ver tomu, že teraz v tomto momente Slovensko toto vôbec nepotrebuje, a takýmto postojom iba zobúdzaš kritikov, postupne ich budeš mať toľko, ako ich mal Fico – a nebude ich málo. – Mal by si si konečne uvedomiť, že spoločnosť už na Teba nehľadí ako na lídra opozičnej strany, ale občania a obzvlášť novinári Ťa počúvajú, keď si na pozícii premiéra, takže Tvoje slovo má teraz oveľa väčšiu váhu ako slovo predsedu strany. Už sa skončili časy, keď si ako politický rebel mohol hádzať číslami od buka do buka, teraz musia byť Tvoje údaje presné a hlavne pravdivé.

Do funkcie premiéra Ťa nikto netlačil, sám si sa pre ňu rozhodol, takže sa musíš zmieriť s tým, že budeš musieť znášať aj kritickejšie pohľady na svoju prácu, než také na aké si bol doposiaľ navyknutý.

V dnešnom denníku Pravda je anketa v ktorej sa čitateľov pýtajú, akú známku by dali Igorovi Matovičovi za jeho doterajšiu činnosť vo funkcii premiéra? – Aj Ty si bol tu na blogovisku PRAVDA dlhé roky blogerom (možno ešte stále si), takže ak náhodou si môj článok prečítaš, tak mal by si vedieť aj to, čo si o Tebe – okrem mňa – myslia aj slovenskí občania. Iba v nedávnej minulosti si sa oháňal mnohými grafmi, ktorými si kritizoval bývalú vládu, takže máš to v krvi, no možno už začneš pracovať predsa len tak, ako to od Teba čaká väčšina Slovákov, a to vtedy, keď sa pozrieš do „zrkadla“, ktorým je práve ten rýchlotest k Tvojej doterajšej práci vo funkcii premiéra… ľudia na jeho konci Tvoju prácu ohodnotia – test bude buď pozitívny a staneš sa víťazom, alebo Ťa Tvoji kritici „vykúpu“ v Dunaji, kam si chcel nahádzať objednané rýchlotesty z Číny.

ANKETA:

výborný (1) 30,4%

nedostatočný (5) 28,8%

dobrý (3) 25,5%

dostatočný (4) 10,5%

chválitebný (2) 3,5%

neviem 1,3%

Nejdem zisťovať koľko čitateľov sa už zapojilo do tejto ankety? Avšak táto vzorka dostatočne dvíha varovný prst, že ak chceš byť medzi Slovákmi viac obľúbený, tak ešte máš čo doháňať, lebo 28,8 % nespokojných Slovákov s Tvojou doterajšou činnosťou je dosť veľa nato, keď vo funkcii premiéra si ešte len 8 dní.

P.S.

Zo zvedavosti ako tá anketa dopadla večer, tak som si to pozrel o 21:12 a výsledok je takýto:

nedostatočný (5)
33,1%
výborný (1)
26,8%
dobrý (3)
21,9%
dostatočný (4)
12,2%
chválitebný (2)
4,4%
neviem
1,6%
Takže počet čitateľov, ktorí hodnotili Matoviča nedostatočnou známkou stúpol na 33,1%. 🙁

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7665959x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy