Plasty v oceáne!

10. februára 2020, kormidlo, Znečisťovanie životného prostredia!!!

V našej krajine sa každoročne rieši odstraňovanie naplaveného odpadu – hlavne plastov – z vodných nádrží, medzi nimi najviac rezonuje Ružínska priehrada. Pohľad na hladinu, (ktorú pokrýva neskutočné množstvo takého odpadu) slušných ľudí nenecháva ľahostajnými – často tento odpad – aj na svoje vlastné náklady – vyberajú z nádrže a odvážajú kam patrí.

Treba otvorene priznať, že veľkú zásluhu na znečisťovaní našich tokov majú neprispôsobiví občania, ktorí žijú v ich blízkosti v osadách a svojou ľahostajnosťou znečisťujú okolie nielen sebe, ale všetkým ľuďom. (Samozrejme tým nechcem tvrdiť, že takúto nezákonnú činnosť robia iba obyvatelia osád, mnoho takých občanov je aj v majorite).

Paradoxom je, že väčšina takýchto neprispôsobivých ľudí má svoje korene v Indii…následujúce video dokazuje ako ich súkmeňovci s takýmto odpadom nakladajú!!!

Popeláři v Indii.A všichni se diví, že je v oceánech tolik plastů

Uverejnil používateľ Tomáš Trybula Piatok 17. januára 2020

Nájde sa ešte niekto, kto by sa divil tomu, prečo je v oceánoch toľko plastov? Myslím si, že lepší dôkaz ako je toto video už ani netreba hľadať. Najsmutnejšie na tom všetkom je to, že kvôli „hrstke“ ľahostajných a nezodpovedných ľudí trpí celé ľudstvo…avšak týmto neduhom netrpia iba ľudia, ale plasty ničia aj všetky živočíchy v oceánoch… tie za to vôbec nemôžu a bohužiaľ na rozdiel od ľudí – oni tomu ani nemôžu zabrániť.