Komu vlastne poisťovne slúžia? !

25. novembra 2019, kormidlo, Naozaj potrebujeme poisťovne?

Má význam, aby bežný smrteľník celý život drel, odvádzal dane a poväčšine z toho mizerného platu, ktorý dostáva, tak z neho ešte musí platiť aj poistné? Keď nakoniec dopadne tak, že ak ho postihne vážna choroba, tak má jednoducho smolu, lebo jeho poisťovňa sa neho s prepáčením vyserie – a na jeho liečbu neprispeje ani jediným centom.

Čerstvý príklad 33-ročnej Kataríny hovorí za všetko. – Poisťovňa jej nechcela preplatiť liečbu rakoviny, tak sa jej na lieky začali skladať ľudia z celého Slovenska. Bohužiaľ Katka svoj boj s rakovinou nakoniec prehrala.

Katarína na svojom Instagrame napísala: „Stále bojujem, robím čo môžem, som stále v nemocnici.“ V priebehu víkendu však mladá Slovenka zákernej chorobe podľahla. Jej poslednú fotografiu na sociálnej sieti zaplavili mnohé komentáre vyjadrujúce úprimnú sústrasť.

S prvou chemoterapiou začala Katarína v auguste 2018, choroba sa jej však vrátila, a tak si musela prejsť tým istým procesom znova. Tretia chemoterapia ju ale podľa vlastných slov položila už na kolená. – S chemoterapiou nakoniec prestala… avšak podľa testov jej mohla pomôcť imunoterapia. Tú jej však poisťovňa neschválila. Odvolala sa, no čas hral proti nej. Jedna dávka jej lieku stála 4-tisíc eur.

  1. októbra jej žiadosť nakoniec schválila aj poisťovňa. Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) schválila žiadosť o úhradu lieku Keytruda pre svoju vážne chorú poistenku. V tomto medializovanom prípade sa dali veci do pohybu po tom, keď zdravotná poisťovňa dostala od ošetrujúceho lekára kompletnú žiadosť o úhradu lieku,“ napísali vo vyjadrení. Ani táto pomoc však nestačila na to, aby Katka svoj boj s rakovinou vyhrala. Zdroj: https://refresher.sk/77687-Poistovna-jej-nechcela-preplatit-liecbu-rakoviny

Ľudia pracujúci v poisťovniach z takýchto správ určite nie sú nadšení, no chcel by som vidieť, či by ich poisťovne takto postupovali aj v prípade, ak by išlo o niektorého člena z ich rodín alebo ich blízkych príbuzných?!