Popravte Jaroslava Naďa a máte po probléme!

23. novembra 2019, kormidlo, Aj takto sa štát okráda!

Včera večer som si v televízii pozrel film o zastupujúcom ríšskom protektorovi SS-Obergruppenfűhrerovi Reinhardovi Heydrichovi ako od roku 1939 nechával s chladnou hlavou popravovať tisícky nevinných ľudí svojimi popravčími jednotkami SS a dokonca aj on sám niekoľkých ľudí zastrelil.

Po zhliadnutí filmu som si hneď predstavil jednu politickú stranu našej vlády, že koľko ľudí by aj v dnešných časoch jej najvernejší členovia dokázali popraviť na Slovensku, ak by im k tomu niekto dal tichý súhlas, hlavne ak by sa na nich vznieslo množstvo obvinení podobných tým, ktorými teraz útočia na Jaroslava Naďa.

Na adresu Igora Matoviča som už napísal zopár kritických článkov, takže nie som jeho zástancom, ale toľko svinstva čo sa v posledných dňoch nahrnulo na člena jeho hnutia, tak to je už priveľa aj na koňa a nie na obyčajného človeka.

Podľa OĽaNO premiér Pellegrini ukázal, že bližšie ako slušnosť a charakter sú mu praktiky ŠtB. Vláda podľa hnutia Igora Matoviča zneužíva svoje kompetencie v prípade Jaroslava Naďa. – „Závery z rokovania Bezpečnostnej rady SR len preukazujú absurditu obvinení voči Jaroslavovi Naďovi. Napriek dlhodobému nasadeniu informačno-technických prostriedkov voči Naďovi Vojenským spravodajstvom SR a enormnej snahe Jána Balciara čokoľvek voči nemu nájsť je vyšetrovací spis len trápnou slohovou prácou plnou neprávd, nezmyslov a umelo vykonštruovaných obvinení,“ píše OĽaNO.

„Po tom, čo som včera videl vo vyšetrovacom spise, neviem, či sa mám smiať alebo plakať. Myslel som si, že 30 rokov žijeme v demokratickom režime. Doteraz som netušil, že na Slovensku je zakázané komukoľvek klásť otázky, ani to, že je zakázané slobodne podnikať. Kam nás to ťahá súčasná vláda?“ cituje hnutie Naďa. – Z toho mi vychádza, že tieto slova vyriekol Igor Matovič, no a ja po včerajšom zhliadnutí spomenutého filmu som si takisto položil tú istú otázku „Kam nás to ťahá súčasná vláda?“

  1. novembra 2019 21:07Buď vie Pellegrini niečo, čo verejnosť nie, alebo len skúša zakryť aj svoje zlyhanie, píše Filip Obradovič v Newsfiltri. „Nemožno vylúčiť ani scenár, v ktorom sa Pellegrini s pokrovým výrazom tváre pokúša vytvoriť dojem, že sa nestal spolupáchateľom komplotu nakresleného vojenskou tajnou službou. Dozvieme sa to budúci týždeň.“

Vo štvrtok bude rokovanie výboru na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva, ktoré sa bude venovať obvineniu Jaroslava Naďa z ohrozovania utajenej skutočnosti. „Očakávam, že tam príde minister obrany Gajdoš (SNS) a šéf Vojenského spravodajstva Balciar,“ povedal predseda výboru Eduard Heger (OĽaNO). (tasr)

OĽaNO sa zatiaľ nedohodlo, či bude iniciovať odvolávanie premiéra alebo ministra obrany. „Ale pán minister obrany sa opakovane postavil za pána Balciara a v podaní, ktoré Balciar podal, sú klamstvá,“ povedal Naď. Podľa neho by tak nemal odstúpiť len šéf vojenských tajných, ale mal by odísť aj minister Gajdoš, keďže sa zaňho opakovane postavil.

Podľa Jaroslava Naďa (OĽaNO) Vojenské spravodajstvo podviedlo súd, keď žiadalo o súhlas s jeho odpočúvaním. „Videl som spis,“ povedal. V zdôvodnení odpočúvania je podľa neho niekoľko vyfabrikovaných klamstiev, ktoré mali dodať vážnosť tomu, aby súd odpočúvanie schválil.

Vyšetrovanie vojenského analytika Naďa je podľa OĽaNO politickým procesom. Zvolanie bezpečnostnej rady považuje zo strany premiéra Pellegriniho za demonštratívne divadlo. „Slovensko neohrozil Naď, Slovensko ohrozili ľudia, ktorých 19 rokov Pellegrini vlastným telom chránil,“ povedal Matovič.

Jaroslav Naď (OĽaNO) zvažuje podať trestné oznámenie za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Dôvodom sú podľa neho práve zavádzajúce informácie, ktoré predložili súdu, aby povolil odposluchy. „Vojenská tajná služba bola zneužitá proti opozičnému politikovi,“ povedal Matovič. Zdroj: https://dennikn.sk/1658851/

Opozičného politika Naďa stíhajú za to, že sa zaujímal o pohyb Rusov spojených s kauzou Skripaľ

Podnety na opozičného politika podal šéf Vojenského spravodajstva Balciar. Naďa podozrieva aj z údajného korumpovania novinára Denníka N.

Politik OĽaNO Jaroslav Naď po výsluchu pred vyšetrovateľom NAKA zverejnil podrobnosti o svojom stíhaní. Obvinený je z toho, že vo februári 2019 kontaktoval svojho kamaráta, ktorý ma blízko k tajným službám.

Naď mu položil otázky, ktoré sa týkajú vyšetrovania kauzy otravy bývalého pracovníka ruských tajných služieb Sergeja Skripaľa v britskom Salisbury v marci 2018. „Ja som položil otázku, ktorá sa týka tohto prípadu, a nedostal som na ňu odpoveď,“ povedal Naď.

Jeho otázka mohla súvisieť s rozbehnutou investigatívou Denníka N, ktorý sa zaoberá možným pôsobením ruskej špionážnej siete na Slovensku. Denník N vlani v novembri zverejnil podrobnosti o ruskom vojenskom diplomatovi Alexandrovi Nikolajevičovi Vinogradovi, ktorého vyhostila Pellegriniho vláda pre špionáž.

Redaktori Denníka N následne na rôznych miestach zisťovali, či na slovenskom území neoperovali aj ďalší ruskí občania s prepojením na ich tajné služby. Denník N totiž získal informácie, že na Slovensku sa mohol objaviť aj jeden z atentátnikov zo Salisbury.

Tieto informácie sa v rovnakom čase snažil zistiť aj Naď, ktorý dlhé roky pracoval na ministerstve obrany a pozná ľudí, ktorí tam ďalej pôsobia. Politik z OĽaNO tvrdí, že žiadne bližšie informácie nezistil.

V polovici septembra 2019 dostala tento prípad na stôl polícia, ktorá to vyhodnotila tak, že Naď sa snažil získať dôvernú informáciu, a preto ho so súhlasom prokurátora obvinili z „ohrozenia utajovanej skutočnosti“.

„Mne je kladené za vinu, že tým, že som pôsobil na ministerstve obrany, tak som musel vedieť, že takáto informácia je tajná,“ vysvetlil Naď.

Druhá vetva proti Naďovi

Polícii tento prípad odovzdalo po niekoľkých mesiacoch Vojenské spravodajstvo, pričom oznamovateľom je podľa Naďa riaditeľ tejto inštitúcie Ján Balciar.

Vojenské spravodajstvo sa obrátilo na políciu s ďalším podnetom, ktorý sa týka Naďa. V tomto prípade podľa nich ide o údajné podplácanie novinára. „Pán Balciar si vyfabrikoval informáciu, že som korumpoval…

Obhajoba Naďa jedným z fanúšikov hnutia: Jaro Naď hovoril dlhé mesiace po Slovensku na stretnutiach s občanmi pravdu o rozkrádaní na obrane a teraz ho chce korupčná mafiánska koalícia zdiskreditovať !! Toto je tá tvoja demokracia HRANOL ? HANBA

Výroky hnutia Oľano: TOTO JE CIEĽ MAFIE – zničiť Naďa, ktorý im kazí biznis a zničiť hnutie OĽANO akýmikoľvek informáciami!🤬

ROZPRAVKOVO ZBOHATNUTY URADNIK BALCIAR… OBVINUJE JARA NAĎA !!! HRUZA A DES !!!

👎Premiér Pellegrini ukázal, že skôr ako slušnosť a charakter sú mu blízke praktiky komunistickej štátnej bezpečnosti, a neváha ich využiť na umlčanie človeka, ktorý bojuje proti korupcii a len za tento rok občanom Slovenska ušetril približne miliardu eur na pochybných tendroch ministerstva obrany!🤮

Čo dodať na záver?: Strana SMER – SD má na všetkých dôležitých postoch svojich ľudí a tým, že jej preferencie sa neustále pohybujú nad 20 % – tak poniektorí jej členovia sa rozťahujú podobne ako to robila nacistická zložka SS počas druhej svetovej vojny.

Kvôli objektivite dávam sem aj vyjadrenie opozičného čitateľa hnutia OĽaNO: Pozrel som si ten Naďov herecky výstup na TB OĽaNO a s plným vedomím vyhlasujem: Naď je väčší klamár ako Matovič. OĽaNO je ako Titanic 10 sekúnd po náraze do ľadovca.

Ešte sa nikto nehrnie do záchranných člnov, nikto neskáče cez palubu, kapitán hlasno kričí že nie je dôvod na paniku, ale voda už do lode tečie a je len otázkou času kedy stupne nad kritickú úroveň. Ľadovec je v tomto prípade Naď. Vodou je rozsah jeho komunikácie s kolegami. Naď vie čo im všetkým naprezrádzal, im to postupne tiež dochádza a sú nervózni.

Kritickou hladinou bude obdržanie predvolaní na výsluch. Na tej TB sa totiž verejne priznali, že vedia to čo by podľa zákona o ochrane utajovaných skutočnosti vedieť nemali.

V podstate učinili kolektívne priznanie viny. Už sa len snažia vymyslieť stóry ako zo seba spraviť obete. Mate už zbalené?

Budaj vám vie dať zasvätene rady.