Kiska musel siahnuť hlboko do vrecka

13. septembra 2019, kormidlo, Manipulácia verejnej mienky

Jeho preferencie v médiách začali naberať obrátky. A toto určite nebolo zadarmo, hádam ho to stálo aj milión eur. Ale, čo by politik nespravil, ak jeho preferencie môžu tak rýchlo rásť, že? Len pred pár dňami hrozilo Kiskovi, žeby skončil za bránami Národnej rady lebo jeho preferencie boli pod hranicou 5 % a teraz už má 8,6 %. Asi by nebolo od veci pozrieť sa pánovi Kiskovi bližšie na zúbky. Tak najprv v priamom prenose vyhlásil, že po funkcii prezidenta nebude v politike, nezaloží stranu a nechce byť ani premiérom. No ešte ani nebol preč z funkcie prezidenta, už zakladal stranu, akurát nám tajil jej názov. Takže dá sa tomu človeku veriť?

Ak by sa voľby uskutočňovali v týchto dňoch, vyhral by ich s náskokom Smer-SD. Vládna strana by mala podporu 20,3 percent. Za ňou nasleduje koalícia strán PS/Spolu s podporou 13,2 percent, rovnako na tom je strana Mariana Kotlebu ĽSNS. Na treťom mieste sa umiestnila Kiskova strana Za ľudí so ziskom 8,6 percenta. Vyzerá to tak, že Kiska zaplatil najviac, média mu spravili priaznivú reklamu a prejavilo sa to aj na percentách.

Znovu sa potvrdilo, že manipulácia verejnej mienky a mediálna masáž prostredníctvom prieskumných agentúr naberá neúnosné dimenzie.