Hlavná úloha opozície = SMER SD musí padnúť!

8. septembra 2019, kormidlo, ale uveriť im môžu iba hlupáci

Rozhádzaná opozícia sa nevie zjednotiť, ale všetkým ide iba o to, aby SMER SD už po marcových voľbách nevládol… nikto ešte ani nevie ako parlamentné voľby dopadnú, ale média už šíria správu, že Čaputová hovorí o úradníckom kabinete.

Tento prípad je jasným dôkazom toho ako média dokážu manipulovať s nerozhodnými voličmi. Stačí zverejniť článok, že opozícia nemá dosť hlasov na to, aby teraz vládla, že preferencie ju po marcových voľbách pasujú do vlády len v prípade zostavenia krkolomnej 7-koalície. K tomu sa pricapí správa, že prezidentka Zuzana Čaputová hovorí, že ak padne súčasná vláda, zostaví úradnícky kabinet a koleso sa točí na plné obrátky…to, že ak taký stav nastane a čo o tom hovorí Ústava SR – to ako vidieť autorov takýchto článkov vôbec netrápi, veď účel svätí prostriedky, a im ani o nič iné nejde. (Za svoje bludy dostanú zaplatené a k tomu za ne nenesú žiadnu zodpovednosť, veď všetko sa zvali na voličov).

Lenže podľa Ústavy SR nie je v právomoci prezidentky zostavovať vládu. Prezidentka môže vymenovať vládu alebo členov vlády len na základe hlasovania NR SR.

Pripadá mi to tak, že články tohto rangu chcú prehovoriť do duše tých voličov, ktorí dávajú svoje hlasy opozičným stranám, aby ich dali iba tým, ktoré sú na popredných miestach.

Desaťročia tvrdím, že na Slovensku vo všetkých doterajších voľbách zohrali veľkú úlohu média – a všetko nasvedčuje tomu, že to nebude inak ani v budúcoročných parlamentných voľbách.