Čo v Slovakistane funguje poriadne?

4. septembra 2019, kormidlo, 17. Novembra sme mali aj my podobne protestovať ako Francúzi

Hneď v úvode napíšem aj odpoveď na danú otázku: Ekonomická trestná činnosť, tunelovanie firiem a krádeže od roku 1989 fungujú na 100 % ale v niektorých oblastiach si dovolím tvrdiť, že to funguje aj na 300 %. Je to presne tak ako to bolo v bývalom režime, že socialistické záväzky sa plnili až niekoľko násobne vyššie ako na 100 % – samozrejme papier toho zniesol veľa.

Dnes som sa dočítal, že jedna obchodná spoločnosť, ktorá mala vysoké dlhy sa rozhodla prejsť pod krídla poľského investora Enterprise Investors  – no problémy sa vôbec neskončili, práve naopak… predstavenstvo spoločnosti požiadalo o konkurz. Akoby Slovákom nestačilo to, čo sa už párkrát potvrdilo, že niektorí Poliaci sú schopní predať čokoľvek, hoci je to už aj skazené, len aby sa nabalili. (Príkladov bolo dosť, takže teraz je to nepodstatné uvádzať tu detaily).

Hneď na to sa na sociálnej sieti spustila vlna nepriaznivých reakcii. Ľudia, ktorí majú známych na pozíciách v konkrétnych prevádzkach sú s aktuálnou situáciou viac ako nespokojní – búria sa, že prídu o zamestnanie.

K tejto situácii, ale aj jej podobným už napíšem iba toľko: Vážení Slováci, hromžiť ste mali už minimálne pred 15 rokmi! Už vtedy to bolo zreteľne vidieť, že v mnohých odvetviach to ide z kopca, ale pre mnohých z vás je to už typické, že zobudíte sa až vtedy, keď sa s tým už takmer nič nedá robiť.