Mazurek pred súdom za antisemitizmus

3. septembra 2019, kormidlo, Keď sú zákony pre rovných a rovnejších len zdrapom papiera

Extrémistické trestné činy?! K čomu je dobrý tento cirkus? Veď už ho raz súdili a naparili mu peňažný trest 5 000 eur. (Ak by ho nezaplatil, hrozilo by mu polročné väzenie). Pýtam sa: Prečo verdikt nebol právoplatný? – Dôvodom boli jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, (odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus).

Mazurek sa počas procesu obhajoval tým, že je nevinný a ak hovoril o „cigánskom terore na východe Slovenska“, myslel tým vysokú kriminalitu v osadách asociálov. – Zdroj: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/524542-mazurek-opat-pred-sudom/

Pripomeňme si vyjadrenie Mazureka pred súdom spred dvoch rokov: „Je za tým iba jediný cieľ, zneškodniť skutočnú opozíciu, politického oponenta, ktorý prekáža súčasnej vládnej garnitúre. Skutočným trestom pre mňa je strata mandátu poslanca NR SR, ktorý som získal v riadnych demokratických voľbách od občanov SR. Ide o nebezpečný precedens.“

Môj názor: Kotleba už mohol Mazureka vyhodiť sám a to hneď potom ako sa takto fašisticky prejavil, ale nemal na to gule…totiž príliš neskoro mu došlo to s akými teľatami sa nechal obklopiť. Ak by to spravil, tak tie ostatné teľce by sa voči nemu začali búriť. (Samozrejme česť výnimkám, i keď takých medzi nimi príliš veľa nie je).

Ak by sa voliči, (ktorí túto stranu volili), ak by sa nenechali riadiť emóciami, ale svojim sedliackym rozumom, tak Kotleba by bol rád, ak by získal max. 5 %. Musím však pripustiť, že na správanie väčšiny rómskeho etnika mal názor o ktorom sa ani príliš nedalo polemizovať, lenže on ho šíril a prezentoval až príliš okato. Našťastie nie všetci Slováci sú mechom praštení, takže Kotlebova strana nezískala až toľko percent, aby sa dostala do koalície.

Samozrejme nechcem hádzať do jedného vreca všetkých Rómov, že sú neprispôsobiví a nevedia sa správať civilizovane, ale pred pár dňami som mal tú česť presvedčiť sa na vlastné oči ako sa poniektorí občania tohto etnika správajú. Vybral som sa do lesa na hríby za jednou obcou v ktorej žije prevažná väčšina Rómov a iba zhruba 200 metrov za ich osadou som v lese namiesto hríbov našiel takýto neporiadok:

 Spraví v lese takýto neporiadok normálny človek?

Spraví v lese takýto neporiadok normálny človek?! Druhá ešte väčšia kopa odpadkov (kovového, či plastového prevedenia) ležala iba o pár desiatok metrov ďalej…veď takýto odpad sa v prírode nerozloží ani za stovky rokov. 🙁

 Napadlo ma, že tento odpad mohol pochádzať z nelegálnej činnosti. Napr. ukradnuté motorové vozidla rozobrali na súčiastky a tie veci, ktoré nepredali priekupníkom, tak aby ich u nich nenašla polícia, tak ich jednoducho vyviezli do lesa.

Napadlo ma, že tento odpad mohol pochádzať z nelegálnej činnosti. Napr. ukradnuté motorové vozidlo a pračku rozobrali na súčiastky a tie veci, ktoré nepredali priekupníkom, tak ich jednoducho vyviezli do lesa, aby to u nich nenašla polícia.