Pani prezidentka sa nám zamotáva ako priadka morušová

2. septembra 2019, kormidlo, ak je politik na vysokom poste myslí si

Pani Čaputová, niekedy je lepšie nepovedať nič, než povedať niečo, čo o „5 minút“ poviete úplne inak a už to nevrátite späť. Ak nejaká teta povie svoj názor o stave štátu pred svojimi priateľkami a na druhý deň už hovorí niečo iné, tak jej unáhlenosť hodnotia iba jej priateľky, ale ak prezident krajiny špiní do vlastného hniezda (a k tomu ešte na pôde inej krajiny a pred jej prezidentom), tak tieto slová už nehodnotia iba jeho priatelia, ale hodnotia ich všetci občania. (Chcelo by to písať si malý debilníček a aspoň občas sa doň pozrieť).

V Rakúsku ste sa vyjadrili: „Justíciu bohužiaľ nezávislú nemáme, potrebujeme zodpovednú justíciu. Ako prezidentka mám aspoň posledné slovo pri menovaní sudcov,“ – pochybujem, žeby rakúsky prezident očakával od slovenského prezidenta informáciu o stave justície. Skôr mi to pripadá tak, že pani prezidentka tým chcela naznačiť, že od Rakúšanov očakáva, že podporia slovenskú opozíciu, aby vyhrala parlamentné voľby v roku 2020 – Moju úvahu ste potvrdili hlavne týmito slovami: „Čo teraz Slovensko naliehavo potrebuje, je spojenie dobrých síl. Uvidíme, čo voľby v marci 2020 prinesú,“ – zdroj: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/524337-caputova-justicia-nie-je-nezavisla/

Pani prezidentka, včera ste v televíznej relácii O 5 minút 12 povedali, že na Slovensku sa veľakrát nedarí bojovať s korupciou či so zlyhaniami mocných tak efektívne, akoby sme si želali. Vaše slová: „Dúfam, že nastane postup k lepšiemu. Čo vnímam ako cenné, je zrelosť občianskej spoločnosti. Na Slovensku máme uvedomelú občiansku spoločnosť, ktorá reflektuje verejné dianie a veľmi pokojným spôsobom,“ – veru, aj ja dúfam, že na Slovensku nastane postup k lepšiemu, ale jednu vec ste vystihli veľmi presne, že na Slovensku máme naozaj uvedomelú občiansku spoločnosť, ktorá reflektuje verejné dianie, ale podľa mňa až príliš pokojným spôsobom – a práve toto je ten dôvod, že sa tá korupcia na Slovensku rozmáha takým tempom…vyzvali ste ľudí, aby nestrácali dôveru v predstaviteľov súdov, prokuratúry a polície, pretože nezlyhali všetci. – Áno určite sa aj medzi nimi nájdu slušní ľudia, len je otázne koľko takých je?! Vaše slová: „Je tam veľa kvalitných profesionálov, ktorí robia dobrú prácu, ale justičný systém na Slovensku vykazuje viaceré deficity.“ – Jednoducho povedané chýba zodpovednosť. „Dôležitosť disciplinárneho súdnictva a profesijnej etiky, to je to, čo na úrovni súdov či prokuratúry nefunguje tak kvalitne, aby tieto subjekty boli schopné očistiť samé seba od ľudí, ktorí robia týmto orgánom zlé meno“ – zdroj:  https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/524364-mame-vela-problemov-caputova/  – Pani prezidentka, nehnevajte sa na mňa, ale toto je príliš veľká naivita – očakávať od týchto subjektov, že očistia samých seba od ľudí, ktorí im robia zlé meno.