Bagrista Pelegrini

14. augusta 2019, kormidlo, Bohužiaľ aj toto sa deje v našej spoločnosti!

Vyškieranie predsedu vlády pred kamerami v kresle bagra pri búraní skeletu nedostavanej nemocnice je skôr na zaplakanie. Ak sa chcel premiér Pelegrini zviditeľniť, tak podľa mňa oveľa lepšie by bolo, ak by poukázal na zbytočne premrhané investície na jej dostavbu.

 Gašparec, 14.8.2019

Gašparec, 14.8.2019

Štát za posledných 30 rokov do dostavby nemocnice vrazil úplne zbytočne 80 miliónov eur. Premiér sa v sedle bagra tešil ako 10 ročný chlapček, že ako prvý mohol narvať lyžicu bagra do skeletu, aby nemocnica čím skôr „ľahla popolom“. Jeho vyjadrenie: „Začína sa symbolicky odstraňovať 30 rokov neschopnosti poradiť si s týmto komplexom. Som hrdý, že sme dnes vykročili ku konkrétnemu hmatateľnému cieľu – k novej modernej špičkovej univerzitnej nemocnici, ktorú hlavné mesto nesmierne potrebuje.“ – Pán premiér akosi záhadne prehliadol tú skutočnosť, že aj jeho strana bola 12 rokov pri koryte. Takže myslím si, že mnohí Slováci očakávali to, že pán premiér by sa skôr začal zaoberať tým kto takto ľahkovážne investoval milióny eur – daňových poplatníkov – do niečoho, čo dlhé roky chátralo a iba zbytočne sa naťahoval proces s dostavbou nemocnice?!

Utešovať sa tým, že Bratislava bude mať v roku 2024 novú modernú a národnú nemocnicu -, ktorú hlavné mesto nesmierne potrebuje – je slabá útecha, hlavne pre tých ľudí, ktorí sa toho už ani nedožijú a pritom štát aj ich dane dlhé roky odvádzal na túto stavbu.