USA stavajú v Poľsku základne a rúbu chránené lesy

27. apríla 2019, kormidlo, Chráňme si našu krásnu modrú planétu

Američania kašľú na osobitne chránené prírodné parky a krajinný park Powidz, registrovaný v Európskej únii ničia a nerešpektujú pravidlá!

Americká armáda obrátila miestnych obyvateľov proti sebe. Rastie tam vzbura.

Odlesňovanie na stavenisku je už od jesene roku 2018 v plnom prúde. V rekreačnej oblasti na jazere Powidz už vyrúbali 38 hektárov lesa, ale plánuju zničiť ešte viac ako 100 hektárov lesa.

Miestni sa sťažujú, že Američania sa správajú ako sarančata. Armáda už vysekala obrovské plochy lesov. Ich ťažké dopravné transporty blokujú miestne cesty. Neplatia dane a kanalizačný systém sotva odoláva tlaku odpadových vôd.

Americká armáda už vyrúbala 38 hektárov lesa, ale plánuje zničiť ešte viac ako 100 hektárov lesa. Jednalo sa o rekreačné oblasti, ktoré využívali turisti odpočívajúci na jazere Powidz. Už dvakrát vyliali odpadovú vodu priamo do poľa.

Obyvatelia počítali s ekonomickými prínosmi prítomnosti amerických vojakov, ale v skutočnosti dostali iba straty.

Pri tejto príležitosti som si pripomenul 68-mi rok, keď sa u nás usalašili sovietske vojská na vyše 20 rokov a po ich odchode tu zanechali taktiež poriadnu spúšť – boli to najmä ropné produkty a opotrebované oleje z ich vojenských strojov, ktoré často vypúšťali priamo do pôdy.

No rozdiel medzi sovietskymi vojakmi a americkými je iba ten, že my sme ich nepozvali, ale Poliaci si amerických pozvali.