Mladí ľudia, pozor!

26. februára 2019, kormidlo, Aj toto život prináša Nezaradené

Tiež som bol mladý a keď som si chcel zariadiť byt, tak som si zobral mladomanželskú pôžičku. Lenže vtedajšia doba sa ani zďaleka nedá porovnávať s tou terajšou dobou, hlavne s tým, čo sa odohráva v organizme mladých ľudí a ako si ohrozujú svoje zdravie finančnými problémami a ekonomickou neistotou.

V tejto situácii vám hrozia kardiovaskulárne choroby a v nejednom prípade aj ich úmrtnosť počas nasledujúcich desiatich rokov.

Mladým ľuďom banky ponúkajú lákavé pôžičky s „nízkymi“ úrokmi na rekonštrukciu domu alebo bytu prípadne ich kúpu, ale stres, zlá nálada a sklamanie môžu ovplyvniť ich zdravie a môžu byť až osudové. Keď sa finančné problémy pravidelne opakujú, tak vystavujú človeka nebezpečenstvu, že bude trpieť kardiovaskulárnymi problémami a z najrôznejších príčin môže zomrieť.

Dnes mladí ľudia musia žiť v mnohých prípadoch v ekonomickej neistote a s kolísavými príjmami. V priebehu rokov im klesá príjem. Na svoje bremená si berú viac zamestnaní, aby tie svoje pôžičky mohli splácať, a toto má dopad na ľudské zdravie.

Americkí vedci zistili, že finančná tieseň zvyšuje riziko, že človek v nasledujúcich desiatich rokoch zomrie alebo že bude trpieť kardiovaskulárnymi problémami, ako je infarkt, mŕtvica či srdečná nedostatočnosť takmer až o dvesto percent. Takejto situácii celkom určite napomáhajú aj zlé návyky, akými sú napr. fajčenie alebo alkohol, ktoré finančné problémy ešte viac prehlbujú a prinášajú.

Netreba zabúdať, že pri finančnej tiesni je sťažený aj prístup ku zdravotnej starostlivosti. (Ceny liekov a rôzne poplatky idú neustále hore… A o tom ako sa k týmto veciam stavajú poisťovne už radšej ani nehovorím.)

PS

Keď sa vážne nad tým zamyslím ako to môže dopadnúť v mladej manželskej dvojici, ak niekto z nich vďaka týmto problémom – o ktorých píšem v blogu – zomrie, tak nechcem maľovať čerta na stenu, ale nie je vylúčené, že mladý človek skončí podobne ako tí bezdomovci na fotografiách lebo nebude môcť splácať hypotéku a exekútor mu zoberie strechu nad hlavou.

 Nezisťoval som, čo ich k tomu dohnalo, že takto skončili?

Nezisťoval som, čo ich k tomu dohnalo, že takto skončili?

 Majiteľ tohto príbytku (45) si ho pochvaľoval, žeby ho nevymenil ani za milión. Iba som sa pousmial nad jeho tvrdením, ale na druhej strane som si povedal, že keď takto žije už 15 rokov a nič iné už nepozná, tak tvrdiť niečo iné mu ani neostáva.

Majiteľ tohto príbytku (45) si ho pochvaľoval, žeby ho nevymenil ani za milión. Iba som sa pousmial nad jeho tvrdením, ale na druhej strane som si povedal, že keď takto žije  už 15 rokov a nič iné už nepozná, tak tvrdiť niečo iné mu ani neostáva.

...v popredí je kríž, ktorým si pripomínajú pamiatku jedného z nich, ktorého organizmus tieto podmienky po 15 rokoch takéhoto života v jeho 66tich rokoch už ďalej nezvládal... A takto bohužiaľ môžu dopadnúť ešte mnohí Slováci, ak sa tento politický systém nezlepší k lepšiemu. A to nie iba v prospech oligarchov a miliardárov, ale v prospech všetkých slušných ľudí na Slovensku.

…v popredí je kríž, ktorým si pripomínajú pamiatku jedného z nich, ktorého organizmus tieto podmienky po 15 rokoch takéhoto života v jeho 66tich rokoch už ďalej nezvládal… A takto bohužiaľ môžu dopadnúť ešte mnohí Slováci, ak sa tento politický systém nezlepší k lepšiemu. A to nie iba v prospech oligarchov a miliardárov, ale v prospech všetkých slušných ľudí na Slovensku.

 A týmto symbolickým krížom si uctili pamiatku jedného z nich (30), ktorý zomrel pred 2 rokmi pri vysokých mrazoch.

A týmto symbolickým krížom si uctili pamiatku jedného z nich (30), ktorý zomrel pred 2 rokmi pri vysokých mrazoch.

Dávam sem k zhliadnutiu aj video ako tam žijú traja, ktorí mali to šťastie, že aj v týchto podmienkach to zatiaľ prežili.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=jxTRmZhipZ4&feature=youtu.be