Policajt obchodoval s pervitínom, ide do väzenia

18. januára 2019, kormidlo, aj toto nám priniesla Nežná revolúcia

Nedávno som čítal, že Bratislava má problém s kokaínom, pribúdajú tam ľudia závislí na drogách a čoraz viac ľudí vyhľadáva liečbu drogových závislostí.

Súčasnú situáciu prirovnala vedúca Inštitútu (drogových závislosti) k 90. rokom minulého storočia. V poslednom období narástol počet ľudí závislých od kokaínu. (Je vraj označovaný ako droga bohatých a jeho užívanie je rozšírené v najvyšších spoločenských kruhoch.) Môžeme sa čudovať mládeži, že sa po nich opičí, keď tých prijateľnejších prípadov z ktorých by si mali brať vzor je strašne málo?!

Ľudia sú často tlačení k podávaniu vyššieho pracovného výkonu, a práve kvôli tomu siahajú po kokaíne… Počet pacientov kontinuálne stúpa, ale počet zdravotníckeho personálu a finančné prostriedky – tie nestúpajú!

Dnes som sa dočítal, že Okresný súd v Košiciach odsúdil bývalého policajta na šesť rokov odňatia slobody nepodmienečne za drogový zločin obchodovania s pervitínom.

Čo k tomu dodať? Sú krajiny v ktorých by za túto činnosť dostal trest smrti, ale v našej krajine mu dajú 6 rokov nepodmienečne – a nie je vylúčené, že po dvoch až troch rokoch dobrého správania ho prepustia na slobodu. Potom sa skutočne niet čomu čudovať, že obchod s drogami na Slovensku takto prekvitá a tým stúpa aj počet závislých…