Páchateľa vraždy ešte stále nepoznáme!

1. októbra 2018, kormidlo, I tak še dá...

Viem, ak novinári chcú nejako prežiť, tak musia písať, ale to, čo stvárajú redaktori topiek, tak nad tým často zostáva rozum stáť.

Aj dnes sa vyznamenali takýmto titulkom: „Za ohavným zločinom majú stáť títo štyria ľudia“ – ak chceli zaujať, tak mali napísať priamo, že títo štyria sú vrahovia! (Hneď by mali o mnoho vyššiu sledovanosť, ako ju majú). Jednoducho povedané činia sa. Píšu, že za ohavným zločinom sú štyria obvinení, ktorých protizločinecká jednotka NAKA predviedla včera v putách k sudcovi špecializovaného trestného súdu.

Vidieť, že ak nemajú do čoho pichnúť a nechce sa im čakať niekoľko hodín na výsledok, čiže konečný verdikt, tak píšu koniny.

Zatiaľ je to tak, že všetci štyria obvinení v prípade vraždy Kuciaka a jeho snúbenice idú do väzby preto, aby nemohli utiecť, prípadne pokračovať v trestnej činnosti, alebo aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode. (Traja obvinení – zo štvorice obžalovaných – podajú sťažnosť proti uzneseniu na Najvyšší súd – čiže odvolanie – a štvrtý obvinený sa ponúkol, že bude spolupracovať s políciou, no „múdry“ redaktor napriek tomu napísal, že za ohavným zločinom sú títo štyria obvinení.

Samozrejme mnohým by padol kameň zo srdca, ak by to bolo skutočne tak, že niekto z tých štyroch nesie zodpovednosť za vraždu tých mladých ľudí, ale vynášať vopred rozsudok a bez akýchkoľvek dôkazov je naozaj choré.

Dodatok

Pred niekoľkými desiatkami minút sa na tlačovke pred médiami vyjadril dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, že objednávateľ zaplatil minimálne 70-tisíc eur za objednávku vraždy a podľa vyšetrovateľov Alena Zsuzsová mala s najväčšou pravdepodobnosťou vyplatiť peniaze. (Ak je toto všetko pravda, tak títo podozriví boli skutočne veľkí amatéri: Dovolím si tvrdiť, že za 70-tisíc eur by tento zločin nespravil ani bezdomovec).