Olízal ho milovaný pes. . .

3. augusta 2018, kormidlo, Nezaradené Štvornohí miláčikovia

Aj obyčajné olízanie vašim štvornohým miláčikom vám môže spôsobiť hotové nešťastie. 48 ročný Američan Greg sa nakazil zo slín svojho psa, ktorý ho olizoval. (Robil to častejšie, no v tom poslednom prípade to jeho olizovanie majiteľovi prinieslo priam neskutočné utrpenie).

Hoci je to moja Fena, poznám ju už lepšie ako svoje "ponožky", napriek tomu stále som v strehu, najmä ak je v blízkosti malých deti.

Hoci je to moja Fena, poznám ju už lepšie ako svoje „ponožky“, napriek tomu stále som v strehu, najmä ak je v blízkosti malých deti.

Najprv sa to uňho začalo prejavovať symptómami podobným bežnej chrípke. Mal horúčky, hnačku a zvracal. No na pohotovosť išiel, až potom, keď sa mu na nohách a rukách objavili modriny. Infekcia krvi sa mu rozšírila na všetky štyri končatiny a kvôli rozsiahlym poškodeniam tkaniva mu lekári boli nútení končatiny sčasti amputovať.

Greg sa nakazil bakteriálnym patogénom, ktorého baktérie sa nachádzajú v slinách zdravých mačiek a psov. „Na ľudí sa prenášajú prostredníctvom slín, uhryznutia alebo tesnej blízkosti so zvieraťom. Postihujú najmä ľudí so slabším imunitným systémom“.

Lekári mu postupne amputovali, najprv nohy až po kolená a o 3 týždne neskôr aj ruky – až po stredné predlaktia.

Jeho zdrvená manželka hovorila, že Greg sa okolo psov motal celý život a z ničoho nič sa mu stalo toto.

Zdroj: https://www.topky.sk/cl/13/1728397/Muza–48–olizal–Drasticke- tiny