O vražde J. K. a jeho snúbenice prestanem písať až. . .

18. mája 2018, kormidlo, Nezaradené Politika

Odkaz kritikom z debát pod mojimi článkami – v ktorých som sa dožadoval iba jedinej a pre mňa najdôležitejšej veci – je mojou prioritou a volá sa spravodlivosť. (Mám to napísané aj v mojom profile – hneď v prvej vete: „Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť.“)

Takže nenechám si zatvoriť ústa nejakými provokatérmi v tvare praktík eštebákov bývalého režimu, ktorí sa skrývajú za svojim pseudonymom lebo nemajú gule podpísať sa za svoje výroky vlastným menom!!! Ak už nemali žiadne iné argumenty, aby mi zatvorili ústa – lebo im už liezlo na nervy, že o Kuciakovi napriek ich snahe – som písal aj naďalej. (Vytýkali mi plagiátorstvo, že nepíšem články vlastnými slovami!)

Tento blog som sa rozhodol napísať práve kvôli ich podripovaniu. Do blogu nevložím žiaden zdroj ani linck, celý bude písaný mojimi vlastnými slovami a som strašne zvedavý, aké argumenty zase vytiahnu zo svojich prašivých rukávov, aby ma tu mohli ponižovať?!

Prokuratúra naďalej mlčí, prečo novinárke Pavle Holcovej z Českého centra pre investigatívnu žurnalistiku zhabali mobilný telefón?!

V hre sú dve pochybností:

  1. Polícia tvrdí, že staré údaje v mobile môže skúmať aj 2 roky, ale špeciálna prokuratúra ešte stále nevysvetlila – Prečo?
  2. Prečo vydal príkaz prokurátor, ktorý vraždu Kuciaka nerieši?
  3. Prečo polícia skúmala všetku jej komunikáciu?!

Okrem Asociácie vydavateľov tlače – žiada vysvetlenie zásahu proti Holcovej aj medzinárodné novinárske združenie OCCRP – s ktorým spolupracuje. (Pripomeňme si – ako som to už spomenul v mojich predošlých blogoch – česká novinárka bola blízkou spolupracovníčkou zavraždeného novinára Jána Kuciaka, a spolupracovali aj na článku o pôsobení talianskej mafie na Slovensku.)

Nakoľko mala v mobile aj informácie zo súkromia či témy, na ktorých ján Kuciak nepracoval, tak odmietla dať policajtom prístupové heslá a kódy na rozšifrovanie správ. Polícia sa napriek tomu pokúsi zabezpečenie mobilu prelomiť…

No najväčším svinstvom ku ktorému došlo bolo tvrdenie polície, že Holcová im mobil odovzdala dobrovoľne – keď jej predložili príkaz na jeho odobratie – ale novinárka vysvetlila, že nemalo zmysel brániť sa proti zhabaniu telefónu lebo vyšetrovatelia ju upozornili, že ak s nimi nebude spolupracovať, tak jej môžu dať pokutu až do výšky 1 650 eur a telefón jej aj tak zoberú!

P.S.

Plním aj prianie jedného z nich, ktorý sa provokatívnou otázkou donekonečna dožaduje nejakých mojich fotografii: „A fotečky by neboli…?“ (Prípadne: A fotečky nebudú?)

Komentár si už doplňte podľa vlastného zváženia...

Komentár si už doplňte podľa vlastného zváženia…

Ja som ich nazval: bezdomovkyne.

 

P.S.2

Napriek tomu, že som v článku spomenul, že sem nevložím žiadny zdroj, predsa len som nútený ten môj sľub porušiť. Totiž jeden aktívny eštebák si dal tu námahu a hľadal medzery v mojich jednotlivých statiach…, hoci som sa všemožne snažil napísať tento článok svojimi vlastnými slovami, tak niektoré argumenty som bol nútený citovať z tohto zdroja: https://ekonomika.sme.sk/c/20827597/pro kurat… – takže skutočne – nedokázal som napísať argumenty svojimi vlastnými slovami lebo to sa – aspoň si myslím – ani nedá. A jednoducho tam bolo potrebné to tak napísať ako som napísal. 🙁

 

Ladislav Serenča