Naozaj to bola politická vražda?

24. marca 2018, kormidlo, Politika

Najnovšie správy nás informujú, že vrah pri streľbe použil prerobenú plynovú pištoľ, tak, aby sa z nej dal vystreliť náboj. Na mieste činu sa našli aj neporušené náboje.

Odborník tvrdí, že pištoľ nemusela byť upravená správne. Mohla sa zasekávať a zrejme preto musel vrah prebíjať. (Vrah najskôr kvôli tomu zanechal na mieste činu tie neporušené náboje). Odborník vysvetlil aj dôvod, kvôli ktorému páchatelia používajú upravené zbrane: robia tak preto, aby sa legálne držané neusvedčili.

Iba nahlas uvažujem: Čo ak to naozaj nebola politická vražda? Čo ak tých dvoch mladých ľudí zastrelil niekto, kto ich oboch dobre poznal a dokonca bol bláznivo zaľúbený do priateľky novinára? Takže motívom mohla byť žiarlivosť. Vrah môže byť veľký puntičkár a keď videl, že jeho láska sa ide vydať za iného muža, tak si zadovážil legálnu zbraň a prerobil ju, aby sa z nej dali vystreliť aj normálne náboje.

Tým, že je veľký puntičkár, svoj plánovaný zločin si do najmenších detailov naplánoval a po ňom zmazal všetky stopy. (Vražda sa stala pred mesiacom a vyšetrovatelia sú stále iba na začiatku).

Rozmýšľam, čo by spravili krikľúni ako napr. Sulik verzus Matovič, ak by sa nakoniec zistilo, že to nebola politická vražda? Stiahli by svoje chvosty a zbavili by sa svojho mandátu?

Samozrejme tým nechcem povedať, že s Ficovou vládou bolo všetko v naprostom poriadku. Práve naopak už dávno sa mali urobiť poriadky so smeráckou korupčnou mafiou. Naozaj už bolo načase niečo robiť, aby odstúpila. Ale prečo sa to nespravilo už v roku 2014 – keď vypukla kauza Gorila. Prečo sa tá korupčná kauza nevyšetrila?! Alebo prečo nevznikli také protesty, – aké bývajú teraz na námestiach – v roku 2017 po vražde Ernesta Valka?!