Putin poštval proti sebe cirkev

23. januára 2018, kormidlo, Nezaradené Politika

Podľa doterajších prieskumov až dve tretiny Rusov by volili za prezidenta Putina, lenže všetko môže zvrátiť pravoslávna cirkev. Totiž biskup ruskej pravoslávnej cirkvi vyhlásil, že v marcových prezidentských voľbách už súčasného ruského prezidenta Vladimíra Putina voliť nebude a zároveň to odporúča aj ostatným veriacim, aby postupovali rovnako.

Biskup Jevtichij považuje Putina za „temnotu“, nahnevalo ho nedávne Putinove vyjadrenie, že ruskí komunisti prakticky napodobnili kresťanskú tradíciu uchovania ostatkov svätých, lebo telesné ostatky Vladimíra Iľjiča Lenina, (čiže svojho „svätého“) vystavili v mauzóleu. Biskup tieto Putinove slová označuje ako veľké rúhanie.

Myslím si, že Putin týmto svojim počinom poriadne zabŕdol do osieho hniezda. Vo svete už mnohí politici mali možnosť presvedčiť sa o tom, že ťahať sa za prsty s cirkvou sa nemusí vyplatiť. Niektorí politici niečo podobné predsa len skúsili a kresťania im to vo voľbách poriadne spočítali. Takže by ma vôbec neprekvapilo, ak by už marcové prezidentské voľby Putin nevyhral.